субота, 05 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УПОЗНАЈТЕ ВЛАДУ! Координатор СНС-а и члан Већа Гроцке у сукобу интереса

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Према званичним подацима објављеним на сајту ГО Гроцка, Владо Радовановић има следећу биографију:
"Живи у Калуђерици, ожењен је и има једно дете. Са звањем, машински конструктор, од 1984. до 2007. године радио је при Војсци Србије. У периоду од 2010. до 2012. године радио у осигуравајућој кући, а од јуна 2012. године члан општинског већа у градској општини Гроцка. Члан Српске напредне странке од оснивања. Члан општинског одбора Гроцка, и председник Месног одбора „Сава Ковачевић“ у Калуђерици.
Од маја 2015. године председник је Спортског савеза општине Гроцка.
Члан већа задужен за област локалне самоуправе, привреде и саобраћаја."

На изглед класична биографија једног локалног функционера у којој нема ничег неуобичајеног, неколико функција, вероватно и неколико прихода и/или могућности за приходовање.. Међутим, оно што није објављено у биографији Владе Раодовановића јесте да је од 2016. године и председник Спортског савеза Гроцке и однедавно координатор СНС-а за ову приградску општину.

Самим тим, Радовановић је у озбиљном кривичном делу "сукоба интереса" јер Закон јасно налаже да функционер не може бити заступник Спортског удружења. Наиме, према Закону о спорту у члану 33 пише следеће:

Чланови управе спортске организације, укључујући и заступника и ликвидационог управника спортске организације не могу бити следећа лица:
3) лице које врши јавну функцију, као ни лице које врши функцију у органу политичке странке;

Приликом регистрације у АПРу заступник-председник Спортске организације потписује ИЗЈАВУ под кривичном и материјалном одговорношћу, да испуњава услове прописане чланом 33 став 2 и чланом 99 став 5 Закона о спорту.

Владо се оглушио о овај Закон и већ више година је у кривичном преступу. Иначе, Радовановићу је мандат престао у мају ове године, међутим он своју фотељу и даље чува јер Спортски савез упорно избегава да сазове Скупштину на којој би се требало бирати нови председник савеза

Према Закону у спорту, казнене одредбе за ово дело су високе. С обзиром да се Спортски савез финансира из буџета, казну ће платити сви грађани Гроцке.

"Члан 175.
Новчаном казном од 500.000 до 2.000.000 динара казниће се за прекршај спортска
организација или друго правно лице, ако:
18) изабере у органе или именује за заступника или ликвидатора неко лице супротно забрани из члана 33. став 2. овог закона;
За прекршај из става 1. овог члана казниће се одговорно лице у организацији у области спорта или другом правном лицу новчаном казном у износу од 50.000 до 150.000 динара."

Подсетићемо да је буџетска инспекција још увек у ГО Гроцка, јер су средства из буџета додељивана, противно Закону, клубовима, између осталога, рођеног брата бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића.

 

За Жиг Инфо:
Зоран Лалић

Промо

Bg