петак, 16 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Жељко Маторчевић: Мете смо на друштвеним мрежама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уредник портала „Жиг инфо“ Жељко Маторчевић обавестио је Удружење новинара Србије (УНС) да бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, оптужен да је наручио паљење куће Милана Јовановића на друштвеним мрежама „таргетира новинаре“ овог портала.

 

Након што је Симоновић изашао из притвора и поднео оставку на место председника градске општине Гроцка и све страначке функције, а која је јуче усвојена, на Фејсбуку појављују се странице које воде кампању против новинара „Жиг инфа“ и телевизије Н1, образлаже УНС-у Маторчевић.
 
 „Оно што је јако забрињавајуће је што Драгољуб Симоновић преко свог Фејсбук профила учествује у том таргетирању. Поделио је фотографију са странице ‘Првенство портал инфо’на којој се налазе новинари ’Жиг Инфа’ са целокупним подацима“, рекао је УНС-у Маторчевић.
На фотографији са Фејсбук странице „Првенство портал инфо“ коју је Маторчевић послао УНС-у осим њега су и новинари портала „Жиг инфо“ Милан Јовановић, Зоран Лалић и Слободан Симић са њиховим редакцијским имејлом, као и матичним бројем и ПИБ-ом овог портала.
 
Маторчевић је УНС-у рекао да је „изузетно забринут за безбедност свих чланова редакције као и за њихове породице“ и да је „просто невероватно да се напади и даље настављају“.
 
Осим ове, на Фејсбук страници „Првенство портал инфо“ објављена је и фотографија на којој је сарадник „Жиг инфа“ Зоран Лалић са певачицом Бојаном Цветковић Шијачки.
 
Подсетимо, Бојана Цветковић Шијачки осуђена је на шест месеци кућног притвора уз обавезу ношења „наногице“, као и на новчану казну од 50.000 динара, након што је признала да је учестовала у паљењу куће Милана Јовановић.
 
У опису ове фотографије стоји да је Лалић „пријатељ“ са Цветковић Шијачки и да се зато поставља питање да ли је она његов „доушник за информације“ у вези са паљењем куће Милана Јовановића.
 
Зоран Лалић УНС-у је рекао да је тачно да познаје Цветковић Шијачки, а да је та фотографија из 2015. године.
 
„Имам фотографију и са Драгољуб Симоновићем, што не значи да сам учествовао у паљењу куће Милана Јовановића“, рекао је УНС-у Лалић.
 
Лалић: Фејсбук страницу води брат Драгољуба Симоновића
 
Сарадник „Жиг инфа“ Зоран Лалић рекао је УНС-у да се из објава на Фејсбук страници „Првенство портал инфо“ може „јасно“ закључити да њу води брат Драгољуба Симоновића Славко“.
 
Говорећи о разлозима ових објава Лалић је УНС-у рекао да је на порталу „Жиг инфо“ писао о буџетским злоупотребама Општине Гроцка у које је Славко укључен.
 
„Нисам лично забринут за своју, већ безбедност своје породице. Не знам да ли ће ми неко прићи са леђа, као што је октобра прошле године Жељку Маторчевићу када му је поломљена јагодична кост“, рекао је УНС-у Лалић.
Ј. Пешић    Унс   
 

Промо

Bg

Најчитаније