петак, 30 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нова економија: Русија обуставила увоз меса од четири српске компаније

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Руске власти донеле су одлуку да привремено обуставе увоз меса и месних прерађевина прозведених у компанијама Матијевић, Биг бул фудс (Биг Булл Фоодс), Златиборац и Карнеркс (Царнеx) због „озбиљних неправилности“ уочених током инспекције, сазнаје Нова економија.

 

У одлукама руске инспекције од 21. и 22. маја, објављеним на сајту ове институције, наводи се да је привремено ограничење на испоруку производа четири српске компање уведено на основу инспекцијског надзора спроведеног од 15. од 19. априла. Привремена забрана ступиће на снагу 4. јуна.

Прецизирано је и да ће све испоруке меса и производа које буду кренуле ка руском тржишту до 4. јуна, моћи да се спроведу по уобичајеној процедури.

У руској Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росселкхознадзор) су за Нову економију потврдили да је 19 службеника ове институције у априлу извршило надзор у шест српских компанија за производњу меса, а да су „озбиљне неправилности“ утврдјене у четири компаније.

„Током инспекције утврдили су озбиљне неправилности у раду ове четири компаније. Због тога ће почев од 4. јуна бити уведене привремене обуставе увоза производа у Русију из ове четири компаније“, прецизирали су у Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације.

У Карнексу су за Нову економију рекли да непрекидно обезбедјује својим потрошачима производе високог квалитета сталним преиспитивањем усаглашености технолошких поступака са индустријским стандардима, имплементираним системима квалитета и безбедности производа и релевантним позитивним прописима

У Златиборцу оцењују да им је ограничен приступ руском тржиштву због „неколико додатних ветеринарско-санитарних и нормативно-техничких услова које је потребно испунити“.

Бета/Данас

Најчитаније