уторак, 02 март 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НЛБ банка најавила преузимање акција Комерцијалне банке

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

НЛБ банка Љубљана објавила је намеру о преузимању преосталих акција Комерцијалне банке. Реч је о 2,8 милиона акција, односно о власништву од 16,77 одсто. Према процени берзанских аналитичара, очекује се да ће цена по којој ће Нова љубљанска банка преузимати акције Комерцијалне бити око 3.250 динара.

 

Осим обичних акција, које носе право гласа, НЛБ банка има намеру да преузиме и 373.510 такозваних преференцијалних акција, које не носе право гласа.

“Цена за обичне акције ће вероватно бити цена из трансакције у којој је НЛБ стекао контролни пакет акција (око 3.250 динара колико је плаћено држави) с обзиром да је мало вероватно да ће понудити вишу цену. Приоритетне акције су такође добиле ликвидност у последње време па ће цена преузимања вероватно бити просечна пондерисана вредност у протеклих шест месеци што је око 935 динара по акцији”, каже за портал Н1 Ненад Гујаничић, берзански аналитичар и главни брокер брокерско-дилерског друштва “Моментум Сецуритиес”.

Финансијска трансакција којом је НЛБ банка постала власник Комерцијалне банке, окончана је 30. децембра 2020. године. НЛБ група је постала власник 83,23 одсто Комерцијалне банке, по цени од 394,7 милиона евра. Купопродајни уговор НЛБ групе и Републике Србије закључен је пре проглашења пандемије вируса корона – 26. фебруара прошле године.

Н1/Нова

Промо

Bg

Најчитаније