понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јовановић поново у својој кући, доказну документацију у пожару спасила - бунда (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Кућа новинара портала "Жиг Инфо" Милана Јовановића, спаљена у рано јутро 12. децембра - обновљена је, захваљујући донацијама које је прикупљала фондација "Славко Ћурувија". Иако још није потпуно завршена, ни опремљена, Јовановић је са супругом одлучио да се у њу врати, јер каже, више нема новца за изнајмљивање стана.

Новинар, који је и даље под полицијском заштитом, каже да неће бити миран све док окривљени налогодавци паљења, у првом реду бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, не буду приведени правди.

Из запаљене куће новинара Милана Јовановића је на рукама изнела супруга и тако га спасила од готово сигурне смрти. Све остало претворено је у пепео.

Од те кобне ноћи прошло је скоро пола године. За то време, Јовановић је са супругом живео у изнајмљеном стану у Београду, а кућа је подизана из пепела, захваљујући - донацијама.

Помоћ није стигла ни од општине, ни од града, ни од републике. Ипак, кућа је скоро завршена.

"Кухињу немамо, немамо оне ормаре, плакаре које смо имали, фали нам да опремимо оне основне потрепштине које су потребне за један нормалан живот. Све оно што сам имао и скупљао 50 година, ја верујем да ја то себи не могу да приуштим. Ушли у кредите, чекове које смо имали то смо већ потрошили", рекао је новинар Милан Јовановић.

Са супругом живи од две пензије. Она се, каже, повратку радовала, иако је муче сећања на ноћ када је кућу морала да напусти.
"Целе ноћи не спавам, јер се плашим, опет ће ме неко пробудити или не знам ни ја шта ће урадити од нас. Прву ноћ ноћас кад смо дошли, ја нисам заспала, ја сам целе ноћи излазила да видим да ли ће неко наићи или шта ће", рекла је супруга Милана Јовановића Јела Дељанин.

Подсећа да су је усред ноћи будили два пута, први пут пламеном, други пут двадесетак дана касније, кад су им непознати људи провалили у изнајмљени стан у Београду. Министар полиције је 11. јануара саопштио да су починиоци ухапшени, али до данас јавности нису познати њихови мотиви.

Као по холивудском сценарију

Уместо одговора, Јовановић нам показује једино што, као по невероватном холивудском сценарију, ватра није уништила - комплетну доказну документацију коју је Јовановић прикупио током година истраживања, како наводи, корупционашких афера бившег председника општине Гроцка.

"Та документација је стајала у америчком плакару. И кад је дошло до пожара плакар се од пожара претурио, та документација је испала и преко документације је пала бунда моје супруге", рекао је Јовановић.

Тако је крзно сачувало папире који би могли да буду и доказни материјал пред Другим основним судом у Београду, где је у петак почело суђење против Симоновића, оптуженог да је наредио подметање пожара. Иронично, баш због чланака објављених на основу тих папира на порталу Жиг инфо, бивши председник општине је одговорио контратужбом. Симоновић Јовановића тужи за претрпљени "психички бол и страх".

Јовановићи кажу да им не преостаје ништа до наде да ће пред судом бити постигнута правда. Каква-таква, јер је нанету штету, кажу, немогуће надокнадити.

"Па ја бих дала све живо да се ово никоме није десило, највећем душманину то не бих приредила", каже Јела Дељанин.

 

Јелена Павков, Н1

Промо

Bg

Најчитаније