петак, 24 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ОБЕЋАНИ ПУТ-ИЗОРЕН АСФАЛТ! Муке мештана Дражња за које нико не чује (ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Те 2018. године, почетком новембра месеца радове у главној улици насеља Дражањ,  обишао је тадашњи председник општине Драгољуб Симоновић ,  председник савета месне заједнице Дражањ Драгослав Пауновић , са замеником савета Добрицом Гајичићем и директорком за развој општине Гроцка Ружом Мркић.

-Реконструкција главне улице у Дражњу подразумева изградњу тротоара и ивичњака у читавој дужини те улице, од улаза у насеља Дражањ до окретнице аутобуса. Асфалтирање улице ако време дозволи вероватно ће бити у новембру месецу а већ следеће године ће се наставити са радовима и у другим улицама овог грочанског насеља. Такође у овом насељу је ове године урађено око шест километара атарских путева што је од великог значаја за пољопривреднике. У 2019. години очекују се значајна улагања за ово насеље због чега ће оно постати много лепше него што је било до сада. Захваљујући констаном раду и залагању председника Србије Александра Вучића, стандард становника  сваке године бива све бољи , издваја се све више новца за инфраструктуру изјавио је те године тадашњи  председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић.

Две године касније,  ово насеље у грочанској општини је постало све осим, како је изјавио тада Симоновић, много лепше. Барем што се главног пута тиче. Наиме, радови на изградњи тротоара су започети у Дражњу.  Постављени ивичњаци и требало се даље наставити са асфалтирањем, како тротоара тако и пута. Међутим, након постављених ивичњака за тротоаре, радови су стопирани а главна улица у Дражњу је постала заправо колски пут чија ширина у појединим деловима не прелази 1,30 метара у једној траци. Због тога, два аутомобила се просто не могу заобићи, а ударне рупе на асфалту на овој деоници су готово свакодневне.

Мештанима Дражња, барем онима са којима смо данас причали, није јасно како су уопште започети радови без икаквог пројекта и плана и зашто се стало са реконструкцијом ове деонице. За овакво стање оптужују искључиво бившег председника ГО Гроцка Драгољуба Симоновића и тадашње руководство које, практично, је и дан данас на власти. Од муке, како кажу, не знају шта ће више . Обраћали су се многима, али их упорно надлежни избегавају.

-И од наше деце у Дражњу постају лекари , пољопривредници и свакакве друге професије, нисмо ми глупи, а ово је чиста срамота какво је стање са главним путем у Дражњу, кажу мештани овог насеља за Жиг инфо.

Детаљну репортажу о овом грочанском насељу погледајте у видео прилогу:
За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић, Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније