петак, 16 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић: Ускоро ће бити донета пресуда за случај паљења куће новинара Милана Јовановића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће ускоро бити донета судска пресуда за случаја новинара из Гроцке Милана Јовановића, коме је у децембру 2018. године запаљена кућа.

 

Коментаришући извештај Репортера без граница према којем је Србија пала за три места на ранг-листи слободе медија у 2020. и сада се налази на 93. позицији, Вучић је рекао да је то, колико је разумео, због случаја Јовановића.

„Биће ускоро пресуда за случај Милана Јовановића. Морамо да га решимо што пре. Наше правосуђе има свој посао и оно зна како треба ураде то – ја не могу да им се мешам. Сад знамо о чему је реч. Реч је о малом паду и реч је појединачном случају“, казао је Вучић приликом обиласка радова на брзој прузи Београд – Нови Сад.

Оценио је да се на мањак медијских слобода жале „‘они’ који их имају највише, а да се неки други о којима ‘они’ говоре не жале“.

Новинару локалног портала Жиг инфо Милану Јовановићу кућа у којој је живео у Гроцкој запаљена је у децембру 2018. године, а за подстрекивање на паљење куће оптужен је тадашњи председник општине Драгољуб Симоновић, који је недуго након тога смењен.

 

(BETA)

Промо

Bg

Најчитаније