четвртак, 22 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Без преминулих од корона вируса, заражено још 69 особа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У последња 24 сата у Србији је регистровано 69 новооболелих од корона вируса, док преминулих нема. Укупно у нашој земљи до сада је регистровано 11.523 позитивна случаја на вирус, а преминуло је 245 особа.

 

Како је објављено на сајту Министарства здравља Ковид19.рс, у последња 24 сата тестирано је 5.110 особа од којих је 69 позитивно, а од почетка епидемије у Србији је укупно тестирано 257.242 људи.

Хоспитализовано је 466 пацијената, а на респиратору се тренутно налази њих 12.

Број излечених пацијената до сада износи 6.852, док је стопа смртности 2,13 одсто.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је епидемија корона вируса у Србији дошла до краја и да је време да се укину мере.

Седница Етичког одбора Лекарске коморе Србије на којој би било расправљано о медијским наступима члана Кризног штаба за сузбијање болести ковид 19 Бранимира Несторовића, а која је требало да буде заказана прошле недеље, одложена је до даљег, сазнаје Данас.

Позитиван тест на корона вирус потврђен је данас код две особе из Тутина, саопштила је ковид лабораторија „Крагуј“ Института за јавно здравља Крагујевац.

Светска здравствена организација је издала ажурирано упутство у којим државама предлаже поновно одржавање масовних догађаја на отвореном простору.

Нико не може да искључи могућност новог масовног оболевања од корона вируса на јесен или зиму, будући да је реч о класичном респираторном патогену, који карактерише изразита сезоналност, изјавио је члан Кризног медицинског штаба Црне Горе Александар Кујовић.

Министарство здравства Шпаније каже да је протекао и други узастопни дан, а да нико није умро од болести КОВИД-19 коју изазива нови корона вирус.

В. Ц. М.  Данас

Најчитаније