понедељак, 18 јануар 2021

Друштво

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Хумани Новак: Донирао пет милиона болници у Новом Пазару

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Новак Ђоковић, најбољи српски и светски тенисер, још једном је демонстрирао величину, одлучивши да донира пет милиона динара болници у Новом Пазару.

 

У граду на Јошаници ситуација је алармантна због пандемије коронавируса и свака помоћ је преко потребна.

Како је потврђено за Нова.рс, Новак који је после “Адрија тура” био позитиван на нови вирус Цовид-19, донео је одлуку заједно са фондацијом “Новак Ђоковић” да помогне грађанима Новог Пазара.

Велики шампион очигледно је свестан чињенице колико је заиста тешка ситуација у најугроженијем граду у Србији, одакле не престају да стижу страшни снимци препуних болница у којима су пацијенти били у ходницима.

Ђоковић је имајући у виду тешку ситуацију у том граду лично контактирао руководство болнице и понудио да “Фондација Ђоковић” одмах купи све што је неопходно за лечење заражених вирусом Цовид-19.

“Ђоковић је већ уплатио пет милиона за куповину заштитне опреме, лекова и медицинских апарата, а договор је да следеће недеље уплати још колико буде потребно”, рекао је Тањугу директор Дома здравља у Новом Пазару Ервин Ћоровић.

У питању је велика помоћ, убедљиво највећа коју је Нови Пазар добио, наводи Ћоровић

“У име свих грађана Новог Пазара и свих здравствених радника захваљујем се на помоћи која ће бити искоришћена за ову борбу и за куповину заштитне опреме, медицинских апарата и лекова”, истиче Ћоровић.

Подсетимо, Новак и Јелена који се лече од коронавируса, осећају се добро, немају никакве симптоме и у наредним данима ће урадити контролни тест.

Петар Миловановић   Нова.рс

Промо

Bg

Најчитаније