понедељак, 18 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Министарство одбране: Формирана пољска војна болница у Новом Пазару

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Војска Србије подигла је и припремила пољску војну болницу у Новом Пазару у циљу ефикасније борбе против епидемије коронавируса која у том граду, саопштило је данас Министарство одбране.

 

"За кратко време формирана је пољска војна болница капацитета 110 кревета, са могућношћу проширења до 170 кревета, у којој ће бити лечени лакше и средње тешко оболели пацијенти од вируса Ковид-19", наводи се у саопштењу.

Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор Угљеша Јовичић рекао је да је болница подигнута у року од 24 часа након наређења.

"Одмах смо приступили реализацији тог задатка и у сарадњи са припадницима Друге бригаде копнене војске поставили шаторе и кревете. У медицинским тимовима је 40 медицинара из војних здравствених установа. Налазимо се пред пуштањем војне болнице у функцију", рекао је Јовичић.

 

Како је навео, у тој болници ће се лечити пацијенти из региона Новог Пазара, Сјенице и Тутина.

"Имамо довољно искуства, задатак ћемо да извршимо како треба и на време. Остаћемо колико год буде потребно и пружићемо максималну медицинску помоћ. Важно је да брзо радимо, имамо нашу опрему и добру сарадњу са директором Опште болнице. Овде смо заједно у борби против вируса", поручио је.

Командант новоформиране војне пољске болнице у Новом Пазару потпуковник др Предраг Крстић рекао је да је болница попуњена кадром свих потребних профила.

"У овом тренутку болница је предвиђена за пријем више од 100 болесника, са могућношћу увећавања тог броја. Формирана је са 'црвеном' и 'зеленом' зоном и јасним једносмерно усмереним кретањем, све у циљу личне заштите и самозаштите медицинског особља и адекватног збрињавања болесника", објаснио је Крстић и додао да је у болници тренутно ангажовано око 40 лекара и медицинских техничара.

Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније