петак, 27 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Хаос код Економског, десничари и комунисти у клинчу ФОТО

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Јаке снаге Жандармерије под пуном опремом за разбијање демонстрација, 15 полицијских возила и припадника полиције, налазе се у парку код Економског факултета, где су за данас касно поподне десничарске групе најавиле да ће "очистити" зону парка од мигранта.

 Више од 50 припадника десничарских група, који и даље пристижу, стигло је у парк, али даљи пролаз им онемогућавају јаке снаге полиције. Десничари су са собом довезли и озвучење и разглас преко кога пуштају музику.

У парк су стигли и припадници Радикалне левице који су стали између десничара и комуниста како не би дошло до окршаја.

 

Милена Репајић, чланица председништва странке Радикалне левице изјавила је за Нова.рс:

“Овде смо зато што држава не ради свој посао, јер кад би радила онда не би било потребе да се окупљамо овде и да спречавамо дивљачки покушај чишћења парка од стране десничара”.

Иначе, разговор је обављен између полицијског кордона јер полиција не дозвољава прилаз једној и другој групи.

Репортер Нове.рс обишао је цео парк, али миграната због којих су се десничари окупили данас није било нигде.

Десничари су донели велик транспрант на коме пише Народна патрола и транспарент на енглеском “Косово је Србија”, “Нема предаје” “Мигрантс аре нот wеллцоме”. Окупљени носе црне четничке заставе са поруком „Слобода или смрт“.

Иначе присталице Радикалне левице почели су да се прозивају са десничарима па су међусобно размењивали поруке попут “смрт фашизму и капитализму” са једне, односно “бандо црвена” и “усташе” са друге стране.

Присалице левичарски покрета позвали су супротну страну да искључе разглас како би могли да се међусобно надвикују.

“Иако проблеми постоје, не би требало да се решавају на овај начин, а они окоји постављају овакве захтеве (десничари) мислим да су неартикулисани и да ово није начин на који требају да се боре за оно што желе”, рекао је један од станара околних зграда.

Стигле и “Комшије из окружења”

Део станара оклних зграда који су се представили као “комшије у окружењу” ушли су у вербалну расправу са левичарима. Они правдају скуп десничара да држава не функционише и да они морају да ствар узму у своје руке.

Добрица Веселиновић из покрета”Не давимо Београд” рекао је да је много важно показати солидарност:

“Овај народ је прошао кроз сличне ствари као и мигранти, па би требали да покажу разумевање за њих. Десничари нису лице Србије и то није већина у Србији”.

Лидер “Народних патрола” Дамјан Кнежевић рекао је на скупу да ће они “почистити сва дворишта”, да људи имају право на грађанско хапшење и самоорганизовање, као и да ће они организовати “Народне патроле” широм земље и да ће направити апликацију која ће пратити кретање миграната широм земље.

Припадници Радикалне левице, су нешто пре 18 часова напустили скуп у парку код Економског факултета уз пратњу полиције…

Подсетимо, организација “Народне патроле” последњих неколико дана преко друштвених мрежа најавили су акцију “Очистимо парк код Економског факултета” , уз слику тог места у којем се обично могу видети мигранти и тражиоци азила, позивајући на њихово протеривање из парка. Као противскуп, долазак су најавили и присталице више левичарских организација, уз поруку “Чај солидарности”.

Војислав Милованчевић        Нова

Најчитаније