понедељак, 18 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић се правда: Запад исто лечи децу СМС порукама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

"Готово у свим западним земљама се тешки болесници лече СМС порукама или то кошта хиљаду пута више него у нашој земљи", рекао је председник Србије Александар Вучић на данашњем представљању тенкова Т-72МС у Касарни "Мија Станимировић" у Нишу.

 “Поносан сам на чињеницу да смо последњих година много тога предузели, посебно за децу која болују од спиналне мишићне атрофије. Ти који нас критикују нису давали никакве лекове. Ми смо тек пре две године увели лек ‘Спинраза’. Реч је о веома скупим терапијама, то људи треба да знају. У првој години држава за то треба да плати 540 хиљада евра, а у свакој наредној до краја живота по 270 хиљада евра. И ми данас лечимо 37 деце на тај начин”, каже председник Србије, додајући да држава покушава да се бави сваким дететом.

 

“Видели сте да једна Данска не може са лакоћом да помогне, јер тај лек из Америке није регистрован код њих. И сад… Ми гледамо да помогнемо девојчици Аники Манић. Синоћ је министар спољних послова Никола Селаковић разговарао са својим мађарским колегом. Верујем да ћемо решити све око одласка у болницу у Будимипешту. Помоћи ће и Мађарска, као и ми. Обезбедићемо превоз, пошто не може да путује комерцијалним летом, па ћемо видети да тај кисеоник спакујемо у неки од државних авиона, како би малу Анику пре 15. децембра пребацимо у Будимпешту. Моралне придике нам држе они који су шест пута мање помагали у лечењу деце, нама који гледамо да се изборимо за свако дете”, навео је Вучић.

Војислав Милованчевић  Нова/Директно.рс

Промо

Bg

Најчитаније