среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Кризни штаб разматра ПЦР тест за све који улазе у Србију

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Кризни штаб за борбу против коронавирус предложио је нове мере против епидемије опасног вируса, али оне неће бити саопштене јавности након састанка.

 Како незванично сазнаје портал Нова.рс, Кризни штаб је данас иза затворених врата разматрао најновији пресек ситуације са епидемијом коронавируса. У складу са бројем новозаражених и тенденцијама епидемије кретале су се и њихове препоруке, које сада разматрају не само чланови Владе, већ и правници.

“Кризни штаб сада треба да конкретизује нове мере. Те мере морају да се ускладе са правном регулативом и у складу са тим ће бити примењене”, каже наш саговорник. Неке од мера о којима је медицински део Кризног штаба расправљао су и обавезан ПЦР тест за све који долазе у Србију, као и обавезна мера карантина.

У складу са тим, како је незванично најављено, током сутрашњег дана требало би да буде донета и саопштена одлука о новим мерама.

У Србији је, према последњим подацима, потврђено 6.179 нових случајева, а преминуло је 65 особа, док је хоспитализовано укупно 7.256 пацијената, а на респираторима је њих 252. Зато ће се поново разматрати да ли су и какве мере потребне, пре свега, по питању доласка наших грађана из иностранства поводом предстојећих празника.

Бојана Миловановић   Нова

 

Промо

Bg

Најчитаније