петак, 05 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НУНС: Медијски радници и раднице препознати као неопходни радници током пандемије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Током идуће недеље по нашим сазнањима почеће имунизација медијских радника и радница као неопходних радника у периоду пандемије Ковид-19. Медији треба спискове својих запослених са неопходним информацијама да пошаљу на адресу прес канцеларије Владе РС. Поред тога обавезно је да се свако кога је редакција пријавила и појединачно пријави на портал еУправе где ће изабрати врсту вакцине коју жели да прими.

 

У допису из Владе Србије се апелује на медије да не пријављу све запослене него људе који су неопходни за несметано функционисање редакција. Критеријуми о приоритетним медијским радницима и радницама нису достављени. Подсећамо да је НУНС средином децембра покренуо акцију “Новинари неопходни радници” заједно са Европском федерацијом новинара и неколико новинарских удружења у региону, а да је Асоцијација медија
23. децембра послала допис Влади Србије у вези са уврштавањем медијских радника и радница у приоритетне групе становништва за имунизацију. Допису су се одмах придружили НУНС, АНЕМ, Локал прес, АОМ и НДНВ, а у јануару ове године и УНС се прикључио овој иницијативи. Драго нам је да су власти препознале значај медијских радника и радница јер они имају кључну улогу у кризним временима, а поготово у доба пандемије када су правовремене и тачне информације од највишег значаја за здравље људи.

 

НУНС, 16. јануар 2021.

Жељко Бодрожић
председник

Промо

Bg

Најчитаније