субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Држави сад проблем 10.000 евра?! СНС шериф наложио паљење куће новинару, премијерка као немоћна

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Влада нема правни основ да издвоји 10.000 евра да се опреми кућа Милана Јовановића, осим ако није реч о угроженима од поплава или слично. Све остало што сам могла да учиним, учинила сам - изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић, на питање зашто није покушала да помогне новинару "Жиг инфа". Међутим, имајући у виду да је за паљење куће одговоран и осуђен на затворску казну бивши председник општине Гроцка и члан Главног одбора Српске напредне странке Драгољуб Симоновић, помоћ Јовановићу је минимум који би требало како СНС, тако и Влада Србије да уради!

 

Novinar Milan Jovanović FOTO: Printscreen/Youtube

Такође, када се само узме у обзир чињеница да је држава у јулу прошле године издвојила из буџета око 1.7 милиона евра за завршетак радова на изградњи Храма Светог Саве, као и да је девет врата на Храму коштало нешто више од 1.7 милиона евра, шта је 10.000 евра за помоћ Јовановићу и коју поруку нам држава, али и СНС шаљу?

На питање зашто владајућа Српска напредна странка није издала никакво саопштење, Брнабић је рекла да су за ту странку "дела много важнија од речи и саопштења, и да је много битније то што СНС није стала у заштиту човека који је осуђен за кривично дело".

- То много говори о СНС-у и о Србији данас, јер више нема заштићених - рекла је премијерка.

Ana Brnabić FOTO: ATA Images

Шта тачно значе речи премијерке "дела СНС су много важнија од речи и саопштења"? Која дела су у питању кад Српска напредна странка ништа није урадила да помогне новинару, који је угрожен и који је пуком срећом преживео пожар чији је налогодавац управо члан њихове странке?

Dragoljub Simonović izlazi iz suda FOTO: ATA images

Да ли је могуће да је премијерка изјавила да "је много битније то што СНС није стала у заштиту човека који је осуђен за кривично дело" и да мисли да је то довољно када су напредњаци у питању?

Затворска казна од четири године и три месеца коју је Симоновић добио не би требало да нас изненађује. Случај није окарактерисан као покушај убиства, и у свакој земљи би се то подразумевало, али, ко ће поред велике среће да је остао жив, сада Јовановићу надокнадити и материјалну штету, јер је остао без породичне куће, нормалног живота и здравља.

М. Р.    Директно.рс

Промо

Bg

Најчитаније