субота, 19 септембар 2020

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ТАКСИТИ ИСПРЕД ЗГРАДЕ ВЛАДЕ: Следеће недеље протести од 14 до 17 часова, уводе се још две трасе, у плану блокада Славије и моста Газела!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

До краја недеље протести се неће мењати, али су превозници спремни за промене

 УКОЛИКО им не буду испуњени захтеви, таксисти ће следеће недеље да протестују у поподневном шпицу и увешће још два правца, трасе, из којих ће ићи ка центру Београда. До краја недеље протести се неће радикално мењати, остаће у суштини исте трасе и сатница којима ће ићи ћа згради Владе и Немањиној. Договорено је да сви такси превозници који имају апликације добију и паник тастер који ће да користе када буду угрожени.

Ово је саопштено испред зграде Владе Србије, где су се окупили таксисти настављајући тако протесте које су започели прошле недеље. Данашњи протест је почео око 12, али су таксисти пристизали до после 14 часова. Као и прошле недеље окупили су се на четири локације од 12, да би око после протестне вожње око 13 часова већина се запутили ка центру града, ка згради Владе Србије.

Група из правца Новог Београда је каснила и ка центру, ка Влади, стигла је тек око 14 часова. Касниле су и њихове колеге из других делова града, у Немањину и Кнеза Милоша стизали су и после 14 часова. Као и током ранијих протеста, грађане су бесплатно возили у центар града.

Центар града је био блокиран у 12.45, када је обустављен саобраћај у Кнеза Милоша и Немањиној.

Таксисти су се окупили до 14.30. Тада им се испред Владе обратио Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења Србије. Он је обавестио окупљене да се догодио вербални инцидент између једног од шрајкача и припаднице МУП. Он се извинио полицајки, па упутио извињење свим грађанима Београда, рекавши да таксисте “медији сатанизују, али да се таксисти само боре јер су у праву и да се боре за правду”.

- Синоћ смо имали састанак, говорили смо и о безбедности која нам је угрожена - рекао је Бијелић. - Договорили смо се да сви који имају апликације добију и паник тастер. Када колегабуде сматрао да је угрожен притиснуће паник тастер и сви центри биће блокирани. Следеће недеље ћемо организовати протесте од 14 до 17 часова, у време када се грађани враћају са посла.

До следеће недеље протести се неће радикално мењати, остаће у суштини исте трасе и сатница којима ће ићи. Радикализација ће наступити тек следеће недеље уколико се до тада не постигне неки договор, односно не испуне циљеви.

Бијелић је рекао да им се од уторка придружују колеге из Новог Сада и позвао таксисте који раде ноћу да им се прикључе.

Саопштено је и да је и током данашњег протеста прикупљан новац за Софије Накић (16), која болује од саркома у синусној шупљини. До сада су таксити сакупили 600 хиљада динара.

Подсетимо, данас су се, као и прошле недеље, таксисти окупили на четири пункта, на Обреновачком путу (Чукарица), у Блоку 70 (Нови Београд), код бивше "Пионир" (Палилула) и у Кумодрашкој улици (Вождовац).

Л. Ђ. Т./Новости онлине

Најчитаније