среда, 12 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У Гроцкој није познато да ли обезбеђење има лиценце а шеф тих радника учествовао у нападу на неистомишљенике

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од 2015. године, анализом надлежних служби на државном нивоу закључено је да Управа ГО Гроцка има превише радника, који су махом запослени од доласка Српске напредне странке на власт 2012. године.

 Те године, добијено је упутство од Министарства локалне управе да број радника у Гроцкој мора да се сведе на ниво који је одржив за буџет. Због тог упутства, многи радници запослени, претежно од стране Српске напредне странке, пребачени су у предузеће које је, наводно, на тендеру дало најбољу понуду.

У питању је предузеће "Добергард" доо, које и у овом тренутку запошљава раднике обезбеђења, хигијене и курирске службе. Неподобни радници те године добијају отказ, док симпатизери и чланови напредњака прелазе, са истим пословима као и раније, да раде у Добергард. Конкретно, општина Гроцка одређује који ће радници радити као обезбеђење, у хигијени или као курири, док је за њихове плате задужен Добергард доо, којем ГО Гроцка плаћа услуге за ове категорије послова. 

Након престанка четворогодишњег уговора са Добергардом, ГО Гроцка новим уговором број 031-93 од 9. маја 2019. године продужује "обострану сарадњу". Тако да и данас услуге чишћења и помоћних послова, физичко -техничког обезбеђења и курира пружа предузеће Добергард доо.

Ко све врши физичко техничко обезбеђење у ГО Гроцка?

У ноћи измећу 23 и 24. априла 2016. године, вече пред изборе у Винчи су нападнути чланови Левице Србије који су лепили своје и уклањали плакате Српске напредне странке. Активисте Левице Србије то вече је напала група младића која је била задужена за контролу лепљења плаката, ангажованих испред Српске напредне странке. Међу њима, као један од главних извршиоца напада био је и Бојан Питулић из Лештана. Наредбу за напад на активисте Левице Србије издао је садашњи председник Скупштине ГО Гроцка, Стефан Дилберовић који се у нерегистрованом аутомобилу те вечери налазио са својим пријатељем Мирољубом Радојевићем Тралетом. Поред физичког напада, активистима Левице Србије је аутомобил потпуно уништен тако и што им је унутар аутомобила просуто прерађено уље.

 

Члан и активиста Српске напредне странке који је био задужен за контролу Винче и суседних места, у разговору за Жиг Инфо потврдио је да је напад изведен под наредбом Стефана Дилберовића. Како нам је саопштимо М.С из Винче, напад се десио онога тренутка када је он због активности странке морао да оде до Смедерева.

-Ја сам држао ситуацију под контролом, нисам хтео никакве нереде.Међутим, морао сам због странке да одем до Смедерева и тада су ме обавестили за напад. Одатле сам покуашао да смирим ситуацију колико год сам могао, навео је одавно за Жиг Инфо М.С из Винче.

Тужилаштво је поднело кривичну пријаву против одређених лица, међу којима је био Бојан Питулић иначе син полицајца из ПС Гроцка.

Међутим, тужилаштво не покреће кривични поступак јер се са Питулићем нагодило, тако што ће уплатити одређени износ у хуманитарне сврхе.

Од насилника до шефа обезбеђења

Иначе, Бојан Питулић је и од раније био познат полицији због недоличног понашања. У крају је важио за једног од опасних момака, којег су се многи бојали. Међутим, то све није утицало да управо он буде шеф обезбеђења у ГО Гроцка.

Наиме, Бојан Питулић је већ дуже времена шеф обезбеђења у ГО Гроцка. Поред њега, постоји још радника за које постоји оправдана сумња да иза себе имају криминогену прошлост.

Према информацијама Жиг Инфа, доста радника обезбеђења у ГО Гроцка не поседује лиценцу за обављење физичко-техничих послова издатих у складу са Законом о приватном обезбеђењу.

ГО Гроцка смо упутили захтев за доставом лиценци свих радника обезбеђења, поготово Бојана Питулића и Драгана Каргановића и затражили да уколико они не поседује исте, затраже од фирме Добергард и доставе нам.

 pitanje gogrocka

Међутим, из ГО Гроцка је стигло штуро обавештење где су нас обавестили да они не држе раднике обезбеђења већ предузеће Добергард.

 odgovor grocka

У међувремену, док смо чекали одговор сазнали смо да су поједини радници обезбеђења пали на полагању физичког, те нису успели да добију лиценцу. Такође, када је наш новинар Милан Јовановић отишао на састанак у зграду ГО Гроцка, са председницом Живадинком Аврамовић, шеф обезбеђења је покушао да легитимише полицијско обезбеђење које Јовановић има од марта ове године. Припадник полиције је том приликом покушао да затражи важећу лиценцу шефу обезбеђења, коју он није имао. Наводно, тренутно је није имао код себе.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније