петак, 24 септембар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НАСТАВЉА СЕ ТРАДИЦИЈА И ОВЕ 2020. ГОДИНЕ! Пливање за Часни крст у Винчи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Традиционална манифестација „Пливање за Часни крст“ одржаће се и ове године у Винчи. Ово такмичење у овом грочанском насељу одржава се узастопно од 2014. године, изузев 2017. године  због временских услова, када  пливање није одржано.

Као и претходних година, организатор ове манифестације  је Црква која заједно са грађанима финансира и организује ову манифестацију. И ове године 19. јануара млади пливачи ће се наћи на дунавском кеју у Винчи, и у такмичарском духу, а уз Божију помоћ, запливати према крсту.
 
Организатори су овом приликом позвали све мештане Винче и околних насеља да дођу и подрже ову духовну манифестацију, која ће бити пропраћена богатим културно-уметничким програмом.
 
Свештеник цркве у Винчи, Драган за Жиг Инфо каже да ће Света Литургија у Храму у Винчи бити у 8 часова и 20 минута часова,  а после тога, око 11 часова и 20 минута такмичари и присутни кренуће у литијском входу према Дунаву, где ће у 12 часова почети пливање за Часни Крст. Како кажу организатори, број од 33 пливача већ је постигнут, те више не примају пријаве за ово такмичење.

ОВАКО ЈЕ БИЛО ЗА БОГОЈАВЉАЊЕ У ВИНЧИ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ:

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније