петак, 24 септембар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПОЗИВ ИЗ ОПШТИНЕ ГРОЦКА: Због ситуације у „Еко Гроцка“, стигао италијански партнер

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Јуче је одржан састанак директора „Магипа“ Симона Рица (Simone Rizzo), већинског власника „Еко Гроцке“ и Стефана Дилберовића председника СГО Гроцка. Дилберовић је, како сам наводи, на овом састанку био као представник локалне самоуправе која је мањински власник „Еко Гроцке“.

Иначе, према информацијама Жиг инфа, Симоне као заступник „Магип доо“ дошао је у Србију на позив двоје координатора СНС-а, који су уједно и представници власти у Гроцкој, Стефана Дилберовића и Миленка Буквића. Наводни позив је упућен због тога што директори „Еко Гроцке“ Марија Милановић и Милош Бугарчић не желе да сарађују са њима, односно да не извршавају наредбе из ГО Гроцка као и да се ово двоје директора баве политиком.  Шта је тачно било на састанку се не зна, а оба представника тврде да су ту због решавања неких текућих питања.

 

Наиме, Симон Рица је за Жиг инфо изјавио да је повод састанка био како би се резимирала ситуација у „Еко Гроцка“ и да је састанак организован на позив ГО Гроцка.

 

-Посао „Еко Гроцке“, у најбољем делу, што се нас тиче иде у добром смеру. Ми се надамо да ће бити још боље и да ћемо постати пример за многе друге. Све то зависи, како од нас, тако и од Јавних институција. Ово је био само један обичан састанак у погледу функционисања предузећа. Ми овде долазимо већ пет година и долазићемо још, рекао је за Жиг инфо Симон Рица.

 

И председник СГО Гроцка, Стефан Дилберовић изјављује да се на овом састанку разговарало о функционисању предузећа.

 

-Тема састанка је била тренутна ситуација у „Еко Гроцке“ као и о поштовању уговора које је потписан. Био је то један врло кратак састанак, изјавио је Стефан Дилберовић за Жиг инфо и додаје да је он на том састанку био као представник  мањинског партнера , односно ГО Гроцка који је имао састанак са искључиво директором „Магипа“ као већинског партнера.

Ранијих дана спекулисало се да односи између директора „Еко Гроцке“ и координатора СНС-а нису добри. 

Подсетимо се, 1. новембра 2015 године, на подручју ГО Гроцка са радом почело jе прво јавно- приватно партнерство за делатност комуналних услуга. То предузеће, „Еко Гроцка“ је у власништву наводно италијанског „Магипа“ и ГО Гроцка у односу 80 наспрам 20 одсто.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић, Слободан Симић

Промо

Bg

Најчитаније