субота, 28 новембар 2020

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ИСХОД ЖАЛБЕ: Изборна комисија у Гроцкој на климавим ногама

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Повереник општинске организације Покрета слободних грађана у Гроцкој, Немања Тодоровић поднео је 6. марта Општинској изборној комисији, као грађанин, приговор на подношење листе "Александар Вучић- За нашу децу".

 Како се наводило у приговору, осим тога што се оспорава састав ове листе, један од кључних проблема јесте и сукоб интереса, јер је председник изборне комисије у Гроцкој  Мирјана Буквић, рођена сестра једног од кандидата на листи СНС-а.

ВИШЕ О ПРИГОВОРУ- ОВДЕ

Изборна комисија ГО Гроцка, одржала је 7. марта 2020 године у 11 часова седницу на којој је одбацила приговор поднет од стране Тодоровића. Како се наводи у образложењу, Изборна комисија није могла да утврди у ком својству подносилац подноси приговор, из разлога што није доставио ни један доказ којим доказује својство бирача, кандидата за одборника или предлагача кандидата.

Немања Тодоровић је након тога поднео жалбу Управном суду на одлуку ОИК-а у Гроцкој, и овај суд је донео решење да се ЖАЛБА усваја  и ПОНИШТАВА СЕ изборно решење ГО Гроцка које се односи на листу СНС-а, међутим, у експресном року комисија у Гроцкој поново заседа и ипак поново одбија приговор поднет од стране Тодоровића.

ВИШЕ О ОДБИЈАЊУ ПРИГОВОРА - ОВДЕ

Након тога је Немања Тодоровић поново упутио жалбу Управном суду у Београду, међутим овога пута приликом писања жалбе пронађен је још један велики недостатак ОИК-а у Гроцкој. Наиме, према Закону о локалним изборима, у Члану 13 јасно је назначено да у изборној комисији ниједна политичка странка или страначка коалиција не може имати више од половине чланова у сталном саставу органа за спровођење избора. У Гроцкој, заправо, то и јесте кључни проблем јер представници СНС-а су заступљени више од дозвољеног броја Чланова по Закону о локалним изборима.

Тодоровић је у жалби Управном суду остао при претходним наводима, с тим што је додат и овај податак.

Погледајте жалбу:

 upz1

upz2

upz3

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Најчитаније