субота, 28 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић: Креће изградња седам вртића у Београду

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је данас да креће изградња седам вртића у Београду за укупно 1.360 деце.

 

Он је у Београдској хроници на РТС подсетио да је данас почела изградња вртића на Чукарици, који ће бити завршен до марта 2021. године, а пре два дана почела је изградња одбаништа у општини Обреновац чији се завршетак, такође очекује до марта 2021.

За два дана почиње изградња вртића на Бежанијској коси, који ће бити завршен до априла 2021. године. У јулу почиње изградња вртића у Новоградској у Земуну, док у наредним месецима почиње узградња таквог објекта у Блоку 62 на Новом Београду, а до краја године изградња одбаништа у насељу Сунчани брег. Такође ће се градити и вртић за Сигурну кућу. Град ће купити објекат за обданиште у Водоводској на Чукарици и завршава се пројектовање вртића у Сремчици, изјавио је Весић.

Весић је истакао да је недавно посетио Ритопек чијим је становницима обећана изградња водоводне мреже до 2019. године.

Због тога што није на време урађен пројекат и експропијација земље дошло је до неких смена у Дирекцији за грађевинско земљиште града Београда. Мени није проблем да кажем отворено да некад нешто није урађено како је планирано, извинио сам грађанима и рекао им да ће воду имати до новембра 2021. године, указао је Весић.

Он је подсетио да је општина Гроцка најугроженија када је у питању водоснабдевање и да се управо због Гроцке ради регионални водовод Макиш – Младеновац, укупне вредности 12 милиона евра, који ће омогућити градску воду за Гроцку и Врчин до фебруара 2022. године, док ће радови за насеља Лончари и Пударци бити завршени до марта 2023. године.

Весић је навео и да су Град Београд и Привредна комора Србије заједно понудили олакшице Влади Србије да се грађанима омогући куповина првог стана по повлашћеним условима, преноси Беоинфо.

ФоНет/Данас

Најчитаније