среда, 22 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЕКСКЛУЗИВНО: Општина Гроцка финансира чланове СНС-а, ево и како!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од 2015. године, анализом надлежних служби на државном нивоу закључено је да Управа ГО Гроцка има превише радника, који су махом запослени од доласка Српске напредне странке на власт 2012. године.

 Те године, добијено је упутство од Министарства локалне управе да број радника у Гроцкој мора да се сведе на ниво који је одржив за буџет. Због тог упутства, многи радници запослени, претежно од стране Српске напредне странке, пребачени су у предузеће које је, наводно, на тендеру дало најбољу понуду.

У питању је предузеће "Добергард" доо, које и у овом тренутку запошљава раднике обезбеђења, хигијене и курирске службе. Неподобни радници те године добијају отказ, док симпатизери и чланови напредњака прелазе, са истим пословима као и раније, да раде у "Добергарду". Конкретно, општина Гроцка одређује који ће радници радити као обезбеђење, у хигијени или као курири, док је за њихове плате задужен "Добергард доо", којем ГО Гроцка плаћа услуге за ове категорије послова. 

Након престанка четворогодишњег уговора са "Добергардом", ГО Гроцка новим уговором број 031-93 од 9. маја 2019. године продужује "обострану сарадњу". Тако да и данас услуге чишћења и помоћних послова, физичко -техничког обезбеђења и курира пружа предузеће "Добергард доо".

Међутим, Жиг инфо је дошао до списка радника који је послат предузећу "Добергард" који показује да се "обострана сарадња" ГО Гроцка и "Добергард" д.о.о састоји и у финансирању, осим горе наведених послова, председника Месних одбора СНС-а, коалиционих одборника и других чланова владајуће коалиције. Све услуге "Добергарда" финансирају се из буџета ГО Гроцка, односно новцем свих грађана ове локалне самоуправе.

На списку радника којег данас ексклузивно објављујемо налазе се у одељку "опис радног места" и занимања као што су администратор странке, инфо служба, коалиција ССС, МО СНС Калуђерица, МО СНС Винча, МО СНС Камендол, МО СНС Лештане, нераспоређена, одборница СНС Дражањ, одборник ССС коалиција, портир у странци, секретарица председника скупштине, унија жена.

scan0001

 

Подсетимо се, за председничке изборе 2017. године, "Жиг инфо" изнео је податке за незаконито финансирање владајуће СНС у Гроцкој. Како смо тада објавили, током кампање уредништво је добило информацију да су радници претежно јавних предузећа и чланови СНС добили позив да се јаве код секретарице општинског одбора странке, да су тамо добили по 40.000 динара, које су затим уплаћивали на рачун странке под својим именом. Потврду из банке су враћали као доказ. Новинари нашег портала су се налазили у банкама када је кренула "навала" уплатилаца. Обично су плаћали новчаницама од 5000. "Слој људи који је долазио и уплаћивали по више десетина хиљада на рачун СНС-а је под знаком питања, јер се не може стећи утисак да су били у могућности да ту суму новца донирају било коме. Многи од њих су се побунили када на донирани износ морају да плате и провизију на "донирани" новац". Након објављивања финансијских извештаја, као потврду наших сумњи, међу донаторима пронађено је 78 Грочана, међу којима су у већини случајева "имена радника јавних предузећа у Гроцкој или пак функционера" (председника Скупштине, заменице председника општине, Канцеларија за младе…)

 

Од 3. септембра 2020. године, формирана је нова скупштинска већина у Гроцкој на челу са СНС-ом и председником ГО Гроцка Драганом Пантелићем.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Промо

Bg

Најчитаније