петак, 05 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Кућни пријатељ председника Гроцке уцењује спортисте?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За 10. фебруар 2021. године, заказана је ванредна изборна седница Скупштине Спортског савеза општине Гроцка, на којој ће се бирати ново руководство.

 

Подсетимо се,  20. јануара, у Великој сали СО Гроцка одржан је радни састанак између руководства Спортског савеза Србије,  тачније Драгана Шешума Спортског директора,  Милоша Марковића Саветника за маркетинг и менаџмент , Петра Шундића  и Спортског савеза општине Гроцка и спортских клубова и удружења са територије општине. Повод  састанка биле су коруптивне радње садашњег руководства Спортског савеза општине Гроцка, на челу са председником Мирославом Благојевићем и секретарком Живком Ђорђевић Комленац. Иако су прозвани за многобројне афере и корупције, Благојевић и Комленац ни у једном тренутку нису покушали да се одбране од изнетих чињеница. Председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, присуствовао је  састанку и такође је потврдио да је било злоупотреба.  Председник ГО Гроцка је предложио, да се поново изабере руководство Спортског савеза општине Гроцка, само овога пута без притисака као што их је раније било.

Међутим, као што је већ виђено и у претходно бираном руководству, притисци су итекако видљиви и то од стране најближих сарадника актуелног председника ГО Гроцка .

Наиме, како је за Жиг инфо потврдило више челника спортских удружења, Александар Рајковић, члан Већа задужен за просвету врши притиске на њих како би утицао на исход гласања заказане седнице Скупштине ССОГ.

ИСТОРИЈАТ РАЈКОВИЋА

На седници СГО Гроцка одржане 3. септембра 2020. године, између осталог, изабран је за председника ГО Гроцка, Драган Пантелић – Панта. На истој седници, изабрани су и чланови Већа ГО Гроцка, а на предлог новоизабраног председника Драгана Пантелића. Како се наводило у образложењу, Пантелић сматра да ће предложени кандидати за члановe Већа обављати професионално и квалитетно и да ће се њиховим избором за чланове Већа остварити професионална сарадња и испуњавање њихових обавеза, чиме ће оправдати функцију на коју су предложени.

Подсетимо се, међу именима предложених кандидата, нашла су се већина имена која су позната грађанима ГО Гроцка у претходном периоду за време владавине Драгољуба Симоновића.  Један од кандидата био је и Александар Рајковић из Гроцке кога  је, према сазнањима Жиг инфа, прогурао Миленко Буквић садашњи шеф одборничке групе  СНС-а.  Име Александра Рајковића на први помен можда  не може да са повеже са бившим председником Гроцке Драгољубом Симоновићем, међутим уговоре до којих је дошао Жиг инфо указују да постоји одређена спрега. Такође, Рајковић је за свог помоћника ангажовао Живадина Митрића, Симоновићевог пријатеља.

А У Гроцкој "Мали Аца" Има Помоћника, За Њих Двоје Око 200 000 Динара Нето!

Рајковић је често виђан и у породичном дому Драгана Пантелића, актуелног председника Гроцке.

ПОРЕД РАЈКОВИЋА, УЦЕЊИВАЊЕ ОД ЈОШ МИНИМУМ ДВА ЧЛАНА ВЕЋА

Рајковић није усамљен у свом уцењивању спортиста у Гроцкој. Према речима појединих челника спортиских удружења, уцењивање се врши о од стране још два члана Већа у Гроцкој. Како још наводе, уцењивање се своди на то да се мора гласати за кандидата Радета Граховца из ФК „Винча“, како не би прошао кандидат кога подржава већина спортских удружења.

Иначе, ФК „Винча“ је у блокади од преко 1,3 милиона динара и према незваничним подацима, недавно им је искључена струја. За то време, председник ГО Гроцка се прави немушт и препушта да његови најближи људи уцењују челнике спортских  удружења.  Ако узмемо у обзир поређење са претходним руководством, могући нови председник ССОГ-а,  Раде Граховац је кандидат који ће поносно наставити тамо где се и стало-са коруптивним радњама. Није мала ствар да као председник једног фудбалског клуба који је у милионској блокаду, за  награду добијете већу функцију. Од напредњачке власти у Гроцкој то је и очекивано.

За Жиг инфо

Жељко Маторчевић

 

Насловна фотографија илустрација- карикатура

Промо

Bg

Најчитаније