петак, 24 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

"Вашар" у Гроцкој коштаће 50 000 евра, објављен програм

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Са традицијом од скоро једног века одржава се Илиндански вашар у Гроцкој, односно тачно 2. августа сваке године. Комунистичка власт после Другог светског рата се досетила, те 1967. године, да Илиндански вашар претвара у Грочанске свечаности и прошири га за још пар дана. Ове године обележићемо 53. по реду свечаности.

Некадашњи вашар у Гроцкој био је пољопривредно-забавног карактера, као и сваки други. Срећна времена, родне године вашарима су давале посебну чар. Тада је пољопривредник био поносан својим занимањем. Од пољопривреде је могао да живи.

На последњој одржаној седници Скупштине ГО Гроцка, оформљена је комисија (насловна фотографија), односно организациони одбор за "Грочанске свечаности" који за ову манифестацију из буџета има на располагању 5,7 милиона динара. На челу, односно председавајући овог одбора је већник Стефан Дилберовић, који је у последњем периоду све заступљенији са функцијама у Гроцкој.  

3. јула, одржан је први радни састанак Организационог одбора традиционалне манифестације “Грочанске свечаности”. Како је тада наведено у саопштењу, свечано отварање манифестације биће одржано 29. јула док је затварање свечаности традиционално 02. августа.

Данас је коначно обелодањено шта нас очекује за 53.  свечаности, које ће грађане Гроцке коштати око 50 000 евра:

53 svecanosti.grocka

 

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније