понедељак, 25 јануар 2021

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ПИЈАЦА Парадајз из Македоније, лубенице из Грчке, кајсије из Италије, јагоде и трешње из Гроцке

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Парадајз из Македоније, лубенице и диње из Грчке, кајсије и брескве из Италије, слика су Бајлонијеве пијаце ових дана. - За домаћи парадајз и паприке је још рано, тек пристижу, тако да их увозимо из Македоније. Све остало на нашој тезги је домаће - краставци, млади кромпирићи, тиквице, шаргарепе – каже С. М. из Вишњице. Робу из Дебељаче продаје З. М., на чијој се тезги такође продаје увозни парадајз. - Када ћемо имати домаћи парадајз, највише зависи од времена, док ће цену одређивати услови на тржишту - објашњава З. М.

ЛУБЕНИЦЕ И ДИЊЕ "НА КРИШКЕ"

Лубенице и диње увозе се из Грчке, док су кајсије и брескве из Италије, а тезга Милорада из Београда једна је од ретких на којој се они продају. - Грађани много мање купују него ранијих година – каже Милорад, који друго воће и поврће набавља из околине Шапца.

НАЈВИШЕ ЈАГОДА И ТРЕШЊИ

Из разних делова Србије и Београда, трешње и јагоде продају се на скоро свакој тезги. Најјефтиније су јагоде из Врчина, које се могу наћи већ за 100 динара по килограму, а међу скупљима су оне са Цера, које су 170. Трешње су углавном из Гроцке, а коштају од 150 до 350 динара.

У СУПЕРМАРКЕТИМА И ДОМАЋЕ И СТРАНО

Понуда у супермаркетима нешто је другачија него на тезгама пијаца, а како кажу у "Универекспорту", воће и поврће набављају од домаћих произвођача углавном са територије Војводине. - Целокупна понуда воћа и поврћа, искључујући цитрусе, у нашим продајним објектима је са домаћег тржишта. Домаћем производу прикључујемо понуду из увоза и када желимо потрошачу да омогућимо приступачнију цену, као што је на пример случај са домаћим белим луком, који је знатно скупљи од увозног - каже Оливера Ћирковић из "Универекспорта". У компанији "Делез Србија", која је власник Маxи, Темпо и Схоп&Го објеката, продаје се воће и поврће из целе Србије – лубенице су углавном из Мачве, шаргарепа из Бегеча, а јабуке из Челарева. - Намирнице које не успевају у нашој земљи или их нема довољно током целе године на тржишту Србије, приморани смо да увозимо. Од октобра до јуна лимун традиционално увозимо из Шпаније, Турске и Италије – каже Милица Поповић из компаније "Делез Србија".   Милица Рашић, Блиц

Промо

Bg

Најчитаније