недеља, 05 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

КОНАЧНА ПРЕСУДА ЗА "ПАЛИКУЋУ"! Одбачена кривична пријава против новинара Жиг Инфа поднета од Симоновића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
21. јануара 2019. године, Други основни суд у Београду одбацио је кривичну пријаву тадашњег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића за увреду, коју је поднео против уредника и новинара "Жиг инфо" портала Жељка Маторчевића и Милана Јовановића и против  комуналног инспектора Срећка Васића.
 
Симоновић је тужбу поднео 31. децембра прошле године, 20 дана након што је Јовановићу запаљена кућа у Врчину, за текстове који су објављивани на нашем порталу.
 
У решењу које је донето 15. јануара, судија Славко Жугић оценио је да недостају „потпуни субјективни елементи који се тичу кривице и умишљаја окривљених“.
 
У тужби се наводи да су „окривљени били урачунљиви и свесни противправности дела и хтели су управо последицу какву су и постигли - душевну патњу Драгољуба Симоновића изузетно великог интезитета“. У образложењу суда стоји да „то што им се ставља на терет није кривично дело“.
 
Против овог решења могућа је била жалба Вишем суду у Београду. Виши суд у Београду на седници 5.03. 2019. године, разматрајући по жалби Симоновићевог заступника, доноси решење да се одбија као неоснована жалба против решења Другог основног суда у Београду.
resenje
Како наводи правни заступник Жиг Инфа, адвокат Немања Тодоровић, ова пресуда је коначна и против ње се не може поднети жалба.
 
Подсетимо се, против Драгољуба Симоновића недавно је подигнута оптужница, по којој му прети до 8 година затвора, осумњиченог као налогодавац за паљење куће новинара Милана Јовановића. Тек прод притиском јавности, Симоновић подноси неопозиву оставку 15. марта 2019. године, а приликом подношења исте рекао је, између осталога, своју истину ће доказати пред институцијама Србије које су једине надлежне да кажу да ли је крив или не.
 
ЕЖИ

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније