недеља, 05 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Отворена СОС линија у борби против трговине људима и експлоатацији људи било које врсте

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Услед забрињавајућег раста и динамичног процеса трговине људима, која се као  чин против човечности и сврстава  у најтежа кривична дела, наше активности биће усмерене ка подизању свести јавности кроз едукације, истраживања и извештавања, трибине, округле столове, медијског презентовања комплексности кривичног дела трговине људима, као и кроз директан контакт са жртвама и потенцијалним жртвама у циљу пружања помоћи и превенције.
 
Основни задатак Бироа је да, у складу са индивидуалним потребама сваке жртве, израде програме заштите и упућивања жртава, и тако осигурају сву неопходну помоћ и заштиту жртвама трговине људима. 
У свом деловању, Биро поступа у складу са стандардима рада који се односе на поступак идентификације, организовања заштите и помоћи, примарне и секундарне превенције и осталих активности на заштити и помоћи жртвама трговине и сведоцима.
 
У обављању својих свакодневних активности Биро може остварити контакт с особом за коју ће по било којем основу појма трговине људима или другим назнакама да се ради о жртви или пак посумњати да се ради о потенцијалној жртви трговине људима.
У таквом случају Биро неће предузимати никакве индивидуалне интервјуе нити истражне радње, већ је дужан одмах обавестити надлежне институције.
Неопходно је напоменути да је идентификација потенцијалних жртава континуиран процес који се, по природи кривичног дела трговине људима, дешава у свако доба дана и ноћи, те је изузетно важно да Биро буду доступан и спреман за рад с потенцијалним жртвама трговине људима 24 сата на дан,. 
 
СОС телефон на који  може контактирати жртва или потенцијална жртва трговине људима,  исто тако уколико поседујете информације или желите да пријавите случај трговине људима. - 064/47-31-537. 
 
Како каже Маја Раковић, портпарол Бироа и Генерални секретар, акценат је стављен на указивању проблема када је трговина људима у питању, као и произналажење начина за њено сузбијање. 
 
-Пред нама није ни мало лак задатак, јер се сусрећемо са једним глобалним проблемом, друштвеном аномалијом светских размера. Кримогене групе зарад свог нелегалног профита, врло брзо се прилагођавају новонасталим ситуацијама и самим тим додатно отежавају процес откривања експлоатације људства. Водећи се наведеним, у циљу што  обухватнијег сагледавања свих облика експлоатације, кроз сарадњу са другим организацијама,  удружењима, државним институцијама, локалним управама и самоуправама, координацијом са делујућим органима и институцијама, локалним заједницама, школама, појединцима и групама, кроз међународну сарадњу, па и сарадњу са самим жртвама … наше деловање усмерићемо ка сузбијању једне најкомплексније криминалне појаве као што је трговина људима. Деструктивним феноменом савремене данашњице, који као такав крши сва људска права загарантована међународним правом и законодавством. У великој мери потребан је модел зарад  идентификације и препознавања жртве трговине људима, наша организација озбиљним приступом и стручним сарадницима, радиће на унапређењу истог. Остајемо отворени за сваки вид коректне, квалитетне и озбиљне сарадње, јер смо као друштво одговорни да се заједно боримо против таквог једног најперфиднијег облика криминала на свету, каже Маја Раковић.
 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније