недеља, 31 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вршњачко насиље у Панчеву - две девојчице напале трећу, давиле је капуљачом

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Две девојчице су у Панчеву напале трећу и по њеним и тврдњама њене мајке, "давиле је капуљачом" и ударале коленима у груди и стомак. То је нови случај вршњачког насиља на чијој мети је била А.П. (14), пренео је "Блиц".

 

Мајка нападнуте девојчице изјавила је за "Телеграф" да је пре суботе, када се то десило, њену ћерку најпре једна девојчица "малтретирала неко време".

"Жалила ми се како јој добацује у пролазу, да би је једног дана почупала из чиста мира, а једном ју је гађала каменом".

Та жена каже да је њена ћерка бојажљива и повучена, да никада ни са ким није имала конфикт и да ту девојчицу није ни познавала, сем да је понављала разред и доселила се из Немачке.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је поводом случаја вршњачког насиља у Панчеву да се школа укључила и пружила потребну подршку, иако, како наводе, у том случају не сноси одговорност за понашање ученика које се догодило ван школског дворишта и у току нерадног дана.

"То је период када су за ученике превасходно одговорни родитељи и када би требало да поступају друге надлежне службе и институције попут полиције, центара за социјални рад и других", наводи се у саопштењу.

Министарство је истакло да подржава колеге које предузимају неопходне активности када је реч о заштити деце и ученика од насиља, чак и када се насиља не догађа у време наставе и реализације других школских активности.

Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније