четвртак, 28 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„Правда за Драгољуба Симоновића“ и морална обавеза

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На суђењу одржаном 12. децембра 2019. године, годину дана од паљења куће новинару портала Жиг инфо из Гроцке Милану Јовановићу ситуација је била иста: оптужени налогодавац, бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић, наставио је да показује своју бахатост – вређао је Јовановића и претио тужиоцу. С друге стране, све оно што су новинари портала Жиг инфо писали о малверзацијама у тој општини, а због чега је Јовановићу и запаљена кућа, остало је за сада само на папиру.

Након овог рочишта, с обзиром да на такво понашање Симоновића нико и даље не реагује, повела се нова кампања на друштвеној мрежи Фејсбук. Наиме,  убрзо након тог одржаног рочишта, на Фејсбуку је основана група под називом „Правда за Драгољуба Симоновића“. 

На овој групи има доста лажних профила који покушавају на било који начин да дискредитују новинаре Жиг инфа. Неретко се дешава да и званични профил Драгољуба Симоновића коментарише објаве.

82186954 752848925204901 8677433005783908352 n

Реторика коментарисања на овој Фејсбук групи је готово иста као и на самом суђењу Драгољуба Симоновића.

bmed

 

Подсетимо се, пре него што је новинару Милану Јовановићу запаљења кућа, појављивали су се слични или потпуно исти напади на Друштвеним мрежама. Све је регуларно пријављивано Тужилаштву, међутим нема сазнања шта је урађено поводом тих пријава.

Према писању Инсајдера, судећи према одговорима надлежних институција, злоупотребе у општини Гроцка док је на челу био Симоновић, неће ни бити испитане у догледно време. Текстови о томе били су разлог за паљење куће новинару Јовановићу. Симоновић, иако је ухапшен и оптужен није смењен, сам је поднео оставку али и даље је остао члан СНС. У писаној изјави навео је да се повлачи из политике јер не жели да се његово име „беспризорно и свакодневно користи зарад политичких обрачуна са Српском напредном странком”. С друге стране,  Симоновић је, поред тога што је члан СНС-а, и у Главном одбору те странке.

 

ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА: Симоновић ми је аболирао казне, моја морална обавеза је да га подржим

 

82282775 1843047279172863 3164123710000988160 n

Оптужени полицајац Владимир Михајловић је (према оптужници Симоновић је преко њега наручио паљење куће Јовановићу), износећи своју одбрану, потпуно променио ранији исказ. На рочишту одржаном 12. децембра 2019. године, тврдио је да му Симоновић није тражио да запали кућу новинара, већ да је он сам хтео да му „учини да би Јовановића заплашио“.

Каже да су му високи званичници МУП-а, чија имена није хтео да открије, нудили шест месеци кућног притвора и повратак у полицијску службу уколико окриви Симоновића. Сада је, међутим, како је рекао, увидео да од тог договора нема ништа и да је то разлог што је решио да открије праву истину.

С друге стране, један од оснивача групе „Правда за Драгољуба Симоновића“ каже да је Симоновић њега аболирао од "пар казни", те зато има моралну обавезу да га подржи.

Наиме, особа која има досије у полицији, Марчета Милан родом из Болеча, један је од оснивача Фејсбук групе „Правда за Драгољуба Симоновића“. Марчета је познат као проблематичана особа још од детињства. Учествовао је у разним кривичним делима, секао је вене у уживо преносу на друштвеној мрежи Фејсбук, неретко виђан са особама криминогене прошлости.

81224961 799284170545452 5396726802284544000 n

Да Драгољуб Симоновић има везе са највишим врхом полиције, Жиг инфо је објавио у више наврата.

ВИШЕ- ОВДЕ

Оснивач групе, Марчета Милан такође тврди да је Симоновић моћан и да има везе у полицији. Наиме, Марчета је признао нашем новинару да, како он каже, Драгољуб Симоновић је аболирао њега од припрећених казни, те сада има моралну обавезу да га подржава.

Марчета је у том излагању нашем новинару рекао да га је Симоновић послао код одређених људи у врху полиције који су му аболирали казне.

Сам Марчета и не крије да је са Симоновићем у добрим односима, као и да од њега добија инструкције шта да пише и како да напада новинаре Жиг инфа. Постоје и фотографије Симоновића и Марчете где су њих двоје у Симоновићевом аутомобилу и иду на некакав „радни задатак“.

82291883 992552181120184 7982539926157656064 n

Заправо , све оно о чему је Жиг инфо писао и данас се потврђује. Симоновић је и даље утицајан у СНС-у, само што није званично и председник Гроцке, а када је  ухапшен, председник Србије Александар Вучић је изјавио да хапшење Драгољуба Симоновића је порука за све друге на локалу "да се не играју", јер ће бити најстроже кажњени. Једном ћемо, како је рекао Вучић, да прекинемо тај зачарани круг и ниједан политичар "ма које боје био" неће бити заштићен.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније