субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Приказана четири снимка са рампе Дољевац, адвокат каже - недостају два минута

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У Нишу је настављено суђење возачу "Коридора Србије" Дејану Станојевићу за несрећу на наплатној рампи Дољевац, у којој је погинула Станика Глигоријевић, док је у возилу "Коридора" био директор Зоран Бабић.

 

Емитована су четири снимка са камера на чеоној наплатној станици Дољевац која је, убрзо после несреће укинута, а већини новинара заинтересованих да прате данашње рочиште није било омогућено присуство "због ограниченог броја присутних у судници" услед епидемије.

Одбијен је и захтев Н1, послат још пре више месеци, за снимање данашњег суђења на коме су приказани снимци са камера у Дољевцу у времену несреће.

Адвокат оштећених Божо Прелевић рекао је да и даље на једном од снимака недостаје око два минута материјала и то из периода после несреће, па је упитао - ко толико жели да сакрије шта се у тим моментима догађало.

Он је затражио да се на основу повреда возача и путника у аутомобилу - директора "Коридора" Зорана Бабића, који је ударио у ауто погинуле Станике Глигоријевић, утврди ко је био за воланом јер, према његовим речима, Бабић има типичну повреду коју би у оваквој несрећи задобио возач, док наводни возач, каже, таквих повреда нема.

Оспоравао је и медицинску документацију на основу које је Суд утврдио Станојевићеве повреде, а сумњиво му је и то што аутомобил "шкода", којим је изазвана несрећа, није био предмет ДНК вештачења у делу волана и сл.

Прелевић је после суђења изјавио да очекује да ће суд узети у обзир и медицинско вештачење.

Наредно рочиште је заказано за октобар, а на питање Н1 да ли је могуће обездедити већу салу како би сви заинтересовани новинари могли да прате рочиште, поступајући судија је рекао да је "ова сала највећа на спрату".

Милан Стојановић   Н1

Промо

Bg

Најчитаније