субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Тренер кога је погодила муња још у вештачкој коми

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Фудбалски тренер Стефан Павловић (31) кога је синоћ погодила муња за време тренинга млађих категорија на фудбалском игралишту у Јагодини, налази се у вештачкој, индукованој коми и лекари се и даље боре за његов живот.

 

„Договорено је упућивање пацијента на ВМА у Београду, што ће се највероватније и догодити, али пацијент мора да буде стабилних животних функција да би се обавио транспорт“, рекао је за портал централмедиа.рс начелник Ургентне службе јагодинске болнице, др Владимир Недељковић.

Он је рекао да очекује реакцију пацијента на сву примењену терапију.

Павловића је погодила муња на помоћном терену јуче око 18.40 где се налазио са групом „петлића“ на тренингу, а нико од деце није повређен.

Он је у бесвесном стању превезен у болницу где је, имајући у виду повреде тела и посебно грудног коша, утврђено да га је муња највероватније директно ударила.

„Реч је о масивном електричном пражњењу и питање је какав ће бити одговор мозга“, казали су лекари за централмедиа.рс.

„Са терасе сам гледао тренинг млађих категорија, на три терена је било стотинак деце. Муња је спржила ваздух, електрицитет се могао осетити и на 100 метара, веома јак звук се чуо, као да је небо пукло.

Међутим, тренинг није престајао, деца су се и даље играла, али убрзо су приметили да неко лежи на терену. Двојица су почела реанимацију човека на земљи, затим је дошао црни џип на терен, па је стигла хитна помоћ“, испричали су очевици за портал из Јагодине.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније