петак, 16 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Медицинске сестре из "Пчелице" иду у КЦ Ниш, кажу - нико их ништа није питао

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Због недостатка особља у Клиничком центру у Нису, медицинске сестре запослене у Предшколској установи "Пчелица" увелико добијају налоге од претпостављених у вртићима да се јаве ковид болницама где ће радити са зараженим ковид пацијентима.

 

Такву одлуку донео је градски Штаб за ванредне ситуације у Нишу 27. новембра, а истога дана су, према сазнањима Н1, неке од запослених већ послате на нови задатак.

Док запослене из предшколске установе тврде да их нико ништа није питао, већ да су само обавештене о новом ангажовању, управа "Пчелице" тврди да су се добровољно пријављивале.

"Наредба је прослеђена свим запосленима и скоро све медицинске сестре су се добровољно јавиле да и овог пута покажу хуманост. Број деце која тренутно долазе у вртиће је смањен, тако да васпитно образовни рад са децом не трпи ништа и ради се смањеним капацитетом", одговорили су у руководству установе за предшколце у Нишу.

Сестре са којима је Н1 разговарао, револтиране су одлуком да поново, као у априлу, буду у скафандерима.

"И док се свуда около, без икаквих проблема и последица крше прописане мере за сузбијање епидемије, кола се поново у Нишу ломе на нама. Међу онима којима је јављено да иду, има и жена са здравственим проблемима. Поново нас шаљу да радимо нешто за шта, пре свега, нисмо обучене. Тамо вам покажу како да безбедно обучете скафандер, уз још пар упустава и на посао", рекле су неке од запослених.

И у нишком Штабу за ванредне ситуације кажу да је наредба да "Пчелица" пошаље "добровољце" у Клинички центар.

"Велики је број радника КЦ који су у изолацији или су позитивни, те испомоћ нема никакве везе са бројем запослених у КЦ. Зашто баш медицинске сестре, надамо се да вам је јасно, јер иначе Пчелица ради са смањеним капацитетима због мањег броја група и деце, а све остале здравствене установе опслужују своје пацијенте или ковид болнице у Чаиру, Нишкој Бањи и читавом региону. Подсећамо вас да су и радници Медијане (чистачи) ангажовани у привременој болници Чаир и да то у време пандемије ниста није неуобичајно", наводе у Штабу за Н1.

На констатацију новинара да се запослене медицинске сестре из "Пчелице" нису добровољно јављале, већ да им је речено да се јаве Клиничком центру истога дана, из установе још нема одговора.

Милан Стојановић    Н1

Промо

Bg

Најчитаније