субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко је Аца Босанац: Разнели му ауто, држи пола Скадарлије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Александар Кајмаковић (47), познатији као Аца Босанац, контроверзни бизнисмен који је јуче ухапшен због сарадње са Вељком Беливуком, власник је "пола" Скадарлије, кафана, ноћних клубова, кафића, хотела у Београду. Поседује и возни парк, а на мети атентатора био је 2002. године у Будви, када му је у аутомобил "мерцедес" подметнута бомба.

 

Кајмаковић је ухапшен у једном од својих кафића “Боутиqуе” који се налази на Новом Београду у који су упали припадници Управе криминалистичке полиције (УКП).

Иначе, Аца Босанац је власник ресторана “Темперамент” који се налази у Бетон хали, потом ноћног клуба “Ла Фаyетте” у Карађорђевој улици, клуба “Цасина” на Теразијама, уједно је власник и хотела “Цасина”, затим клуба “Театро” у Сарајевској, те сплава “Порт” код Ушћа, потом “Цаффе Тхеатре” познатији под називом “Код коња”, потом кафића “Боутиqуе” и ексклузивних апартмана под истим именом, а у Скадарлији држи “Три шешира”, “Два голуба” и “Златни бокал”.

 

Foto:privatna arhiva

Име Александра Кајмаковића одјекнуло је у јавности 2017. године када је Жељко Рутовић изрешетао Предрага Ранковића Пецонија у хотелу “Праг”. Повод за пуцњаву била је куповина ресторана “Венеција” у Земуну. За ресторан су били заинтресовани Пецони, Рутовић и Јоца Амстердам. Пецони је хтео да узме Венецију, а куповина је требало да иде управо преко Аце Босанца.

Тачније, Кајмаковићева фирма “Еурека бар” је била закупац ресторана од 2015. године и рента је плаћана милион и по динара месечно. Потом је, Кајмаковић хтео да је купи за Пецонија. Рутовићу се то није допало, те се обрачунао у хотелу Праг. Те вечери, на истом догађају у поменутом хотелу који је приредио власник Срђан Миловановић, били су и Андреј Вучић и кум Петар Панић.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Иначе, Александар Кајмаковић се на мети атентатора нашао 2002. године, тачније 11. августа у 5 ујутру у Будви. У његов “Мерцедес ЦЛК 230” са крушевачким регистрација била је подметнута бомба велике разорне моћи која је постављена због нерашчишћених рачуна у Сарајеву.

Аца Босанац поседује и возни парк, међу аутомобилима које има су “масерати”, неколико џипова, међу којима је и “хуммер”.

Како је Нова.рс сазнала, Кајмаковић је требало 2019. године да постане и власник Безистана у самом центру Београда за шта му је владајућа СНС, односно Скупштина града, дала “зелено светло”. Тиме се и градска власт Горана Весића директно доводи у везу са екипом која је сарађивала са Вељком Беливуком, обзиром да су дозволили да им градски пројекат финансира Пецонијева десна рука.

Подсетимо, Александар Кајмаковић, звани Аца Босанац ухапшен је због сумње да је сарађивао са Вељком Беливуком званим Веља Невоља, који је почетком фебруара приведен у великој акцији МУП и БИА. Кајмаковић се, како се незванично наводи, сумњичи да је прао паре за Вељка Беливука и да је користио “услуге” његовог обезбеђења, као и то да је његове фирме водио на своје име.

Новак Поповић    Нова

Промо

Bg

Најчитаније