субота, 10 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Милан Јовановић данас лишен слободе кретања, док је обављао новинарски рад

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Наш колега Милан Јовановић, данас око 9 часова лишен је слободе кретања од стране пријатеља бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, док је обављао новинарски рад.

 Јовановић је претходно радио истраживање илегалног прикључка на водоводну мрежу у насељу Врчин, код помоћника већника у ГО Гроцка, Живадина Митрића. Иначе, Митрићева ћерка је удата за сина бившег председника ГО Гроцка, Драгољуба Симоновића, који је првостепено осуђен као налогодавац за паљење куће Јовановића.

Јовановића је у јутарњим сатима позвао директор ЈП "Водовод и канализација" Гроцка, Мирко Добријевић, да га обавести да ће радници овог предузећа изаћи по предмету Жиг инфа, а тиче се илегалног прикључка у Врчину у Штипској улици. Милан , због хитности, није обавестио своје обезбеђење-пратњу и отишао је сам на лице места, како би направио репортажу са радницима водовода.

Међутим, када су радници водовода напустили дату локацију , Живадин Митрић и његова супруга затворили су металну капију и обезбедили је резом, пре него је Јовановић напустио локацију. Према речима Јовановића, Живадинова супруга му се обратила речима: Ту ћеш и остати, нећеш изађи".

a3333

 

Живадин Митрић и његова супруга Драгица након 15. минута одлазе у непознатом правцу.

Након 15. минута. Јовановић је  својим возилом ударио у затворену капију, како би се ослободио. Милан је имао истакнуту новинарску легитимацију све време.

Након изласка, Јовановић је одмах случај пријавио полицији.

Подсетимо се, 23. фебруара 2021. Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка, осуђен је у Другом основном суду на четири године и три месеца затвора због подстрекавања на паљење куће Милана Јовановића, новинара портала „Жиг инфо", у децембру 2018. године.

ЕЖИ

Промо

Bg

Најчитаније