петак, 24 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Још један оптужени за Јовањицу излази на слободу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У наставку суђења за „Јовањицу 1“, имања на коме је крајем новембра 2019. пронађено скоро четири тоне опојне дроге, укинут је притвор још једном оптуженом у поступку, Владану Живојиновићу.

 Подсетимо, закључно са Живојиновићем, досад је њих 16 пуштено из притвора. Реч је о оптуженима за „Јовањицу 1“ и „Јовањицу 2“, поступцима који се воде пред Специјалним судом у Београду.

Одбрана првооптуженог Предрага Колувије затражила је од суда да му се укине притвор, чему се успротивио поступајући тужилац Саша Дрецун.

Дрецун је истакао да би суд пре одлуке о томе требало да проверио са надлежним органима у Немачкој и Италији да ли је првооптужени одслужио казне за које је осуђиван.

Суд је након кратке паузе одбио предлог одбране.

Одбијен је и предлог одбране о пуштању из притвора окривљеног Вулета Бојовића.

Подсетимо, у Специјалном суду у Београду тренутно се воде два судска поступка за предмет „Јовањица“, односно случај проналаска скоро четири тоне опојне дроге на поменутом имању. У „Јовањици 1“ суди се власнику имања Предрагу Колувији и запосленима на том газдинству, док се у „Јовањици 2“ суди, такође Колувији, али и припадницима безбедносних служби.

Наставак суђења заказан је за 29. септембар, када ће бити саслушани сведоци.

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније