понедељак, 08 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Савић: Антић поред иконе крсне славе треба да држи и слику Вељка Мијаиловића!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Најновија дешавања у Војном синдикату Србије, реакције и разочарење чланова тог синдиката у Новицу Антића и писања сајта Новинар.рс о томе прокоментарисао је на друштвеним мрежама Владимир Савић из Покрета за безбедну Србију.


Коментар Владимира Савића преносимо у целости

Искрено мени и даље није јасно зашто се јавно не каже да Војни синдикат Србије (ВСС) не би постојао да га Полицијски синдикат Србије (ПСС) није основао?!

                                                                               Foto: Privatna arhiva, MUP Srbije     

Цела логистика припреме око оснивање ВСС ишла је из централе ПСС.

Све је почело крајем 2011. године у тадашњој централи ПСС у Кумановској 22 на Врачару.

Статут и друга потребна документа за регистрацију ВСС припремио је и урадио ПСС.

Полицијски синдикат Србије је захваљујући својим оперативцима из Сомбора Ивану Рибару и Срђану Шорги пронашли првог председника ВСС у Сомборској кафани, Јосипа Чапу из речне флотиле из Новог Сада. Сомбор је изабран јер у то време у Сомобору је премештен један од центара за обуку Војске Србије и сама касарна бројала већи број припадника.

По оснивању Војног синдиката Србије, ПСС буквално улаже у њихов развој. Не дуго затим, Чапо Јосип се тешко разболео. На његово место дошао је сашадњи председник ВСС Новица Антић. И као сваки аутсајдер, без икаквог предзнања и знања, није излазио из централе ПСС-а.

Савић: Антић поред иконе крсне славе треба да држи и слику Вељка Мијаиловића! ПСС је основао Војни синдикат
Све што је научио и сву медијску пажњу коју је добио као тотални анонимус, може да се захвали Вељку Мијаиловићу који му је слободно могу рећи синдикални отац.

У прво време правна служба ПСС на меморандумима ВСС слала је дописе Министарству одбране, јер аутсајдери нису знали ни шта је то меморандум.

Дечак (Новица Антић прим.ред.) учи посао од Вељка. Буквално се од Вељка не одваја. Колико је копирао Вељка може се видети готово на свим сликама из тог времена. Сајт ВСС био је copy/paste  ПСС-овом.

Пред сваку конференцију Антић би питао Вељка “шта да кажем?”.

Временом дечак Антић, рачунајући да је као добар шегрт научио и изучио занат синдикалца, полеће у небеса, мислећи да је јако битан и да сада долази његово време.

Неколико пута издаје ПСС о чему се јавно није говорило, али се знало. И поред тога Вељко му пружа нову шансу, мислећи опаметиће се.

Да је дечак енормно полетео говори и то да је основао и своју политичку организацију СПОНА планирајући да буде противтежа САВЕЗУ ЗА СРБИЈУ и другим опозиционим покретима, савезима итд.

Последња његова издаја колега из Полицијског синдиката Србије десила се приликом пријема код Ане Брнабић, када је Вељко остао испред улазних врата Владе Срббије, јер Ана није желела да га прими, али је оберучке примила Новицу, који је само два месеца пре тога позивао на протестима грађане Србије на Трећи српски устанак против власти, што Вељко никада није нити би урадио.

  Vladimir Savić o Novici Antiću: To je onaj “heroj” što je sa mnom govorio na protestu građana u Ivanjici i pozivao narod na Treći srpski ustanak                                                                                                                             protiv    vlasti!

Након тог сасатанка са Брнабићком Новица као добар поморац мења курс и постаје део власти.

Када је ПСС-у одузета репрезентативност, када је крено прогон Вељка и ПСС, аутсајдер Новица није се удостојио ни јавно саопштење у виду синдикалне подршке да упути члановима ПСС-а, а камоли да лично да подршку.

Вељко је и тада као и сада остао фер и није се оглашавао нити прозивао Новицу, јер то није Вељков ниво.

Новица Антић поред иконе крсне славе треба да држи и слику Вељка Мијаиловића, јер да му није било Вељка, тај дечак аутсајдер остао би обичан анонимус на синдикалној сцени Србије.

Тешко ће Новица схватити да је живот бумеранг и да се у животу све враћа, па тако и он, како је са дна подигнут, тако ће се тамо и вратити у тоталну анонимност у којој је био док га Вељко није подигао и издигао.

Новинар.рс

 

 

Промо

Bg

Најчитаније