петак, 24 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Милан Јовановић: Да одвојимо трулеж од здравог ткива

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Сваким даном изнова се сусрећемо са суровом истином-ову земљу појешће корупција. Нису нас уништили ни ратови,ни економске кризе,ни елементарне непогоде,ни многе друге несреће које су нас кроз историју задесиле. Све те недаће биле су ограниченог трајања,па смо их превазишли,наставили даље. Међутим корупција нам се изгледа стално наставља, изједа нас полако изнутра. И то не било каква корупција. Овог пута мислим на ону у самом врху власти, јер она поприма најстрашније облике.


Подсетимо се значаја израза корупција-то је незаконито коришћење друштвеног и државног положаја и моћи ради стицања сопствене користи.
Нажалост,то данас срећемо више него икад, на сваком кораку. Примера је безброј: Реч је о многобројним аферама повезаним са врхом данашње власти,са високим државним функционерима, а које још нису добиле судски епилог, како је то морало бити обичај.Тако да имамо једног министра који је својим положајем омогућио свом оцу да тргује оружјем. Онда имате другог министра који је како смо могли прочитати за време свог рада у агенцији за приватизацију омогућио свом оцу и својој породици да стекну хектаре државног земљишта. Када, гле ироније,тог истог човека уместо да га смене и преиспитају све његове афере,поставе за министра финансија,а затим на чело тела за спречавање прања новца. Као да сте поставили козу да вам чува купус...

Потом имате још једног министра који не може да објасни порекло новца за куповину стана све док се није присетио женине тетке из Канаде.

Имамо још једног министра кога је пратио зао глас да је за уклањање незгодног сведока, као награду добио стан на Новом Београду. Министра који је омогућио ћерки и зету превоз деце у школама и пензионера по митинзима. Имамо толико примера да их не могу све ни набројати.

Да се не лажемо има корупције и у другим државама.Код нас афере ничу из дана у дан као печурке после кише.

Међутим, главни протагонисти тих афера не трпе никакве последице.Неки су чак и напредовали.Тужилаштво и МУП, Агенција за борбу против корупције углавном остају неми.То је зато што је корупција ушла у све поре нашег друштва, а од нашег друштва прави трулеж. Зато нам је неопходна коренита промена власти,да одвојимо трулеж од здравог ткива, да процесуирамо све актере доказаних афера,да на њихова места доведемо стручне људе који ће државни интерес ставити испред личног, јер хоћемо да живимо у поштеној Србији.

 

Милан Јовановић

Промо

Bg

Најчитаније