субота, 04 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Грета одговорила на Трампов твит, нижу се коментари подршке девојци

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Љутити погледи Грете Тунберг упућени Доналду Трампу у УН покренули су коментаре у јавности, а сукоб између младе активисткиње за климу и првог човека САД сада се пренео и на Твитер.

 Трамп је јуче поново изазвао згражавање на друштвеним мрежама пошто је објавио твит којим се изругивао страственом говору шеснаестогодишње активисткиње Грете Тунберг на климатском самиту Уједињених нација, а њена реакција на тај твит постала је одмах вирална.

 

Тунберг је у емотивном наступу оптужила светске лидере да су издали њену генерацију тиме што не предузимају довољно у борби против климатских промена. Речи "како се усуђујете" поновила је четири пута. "Својим празним речима украли сте моје снове и моје детињство", казала је. "А ја чак припадам међу оне срећније, другде људи пате и умиру".

Трамп је одлучио да одговори "троловањем".

"Она се чини као срећна, млада девојка која се радује сјајној будућности. То је тако лепо видети!", написао је Трамп на Твитеру уз линк на њен говор.

Одмах је добио на хиљаде одговора, великом већином негативних.

Она му је одговорила тако што је променила статус на свом твитер налогу, користећи исте речи којима ју је описао амерички председник. Корисници друштвених мрежа поздравили су њен одговор.

 

Н1 Београд

 

Најчитаније