среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Неколико хиљада Пакистанаца примило кинеску вакцину

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Неколико хиљада пакистанских добровољаца примило је кинеску вакцину против коронавируса која још није добила званично одобрење за употребу, сазнаје агенције Франс прес из званичних извора.

 Око 7.000 од 10.000 пакистанских добровољаца добило је вакцину, коју су развили кинеска лабораторија ЦанСиноБио и Кинески институт за биотехнологију у Пекингу, рекли су званичници задужени за кампању вакцинације.

“Пријавио сам се за племенити циљ који ц́е помоц́и човечанству”, рекао је један добровољац у болници у Исламабаду где ће вакцинисане особе добити 50 долара (42 евра) за ту акцију.

Истраживач задужен за надгледање испитивања у Пакистану, Еџаз Ахмад Хан изјавио је Франс пресу да се први резултати о ефикасности вакцине очекују “у наредна два или три месеца”.

Потрага за вакцином убрзана је овог месеца. Четири производјача су најавила да је њихова вакцина ефикасна – америчко-немачки савез Фајзер /БиоНТек (Пфизер/БиоНТецх), америчка лабораторија Модерна, британска АстраЗенека (АстраЗенеца) и Окфордски универзитет, и руски државни Институт Гамалеја.

Последњи званични подаци показују да је у Пакистану више од 382.000 људи заражено корона вирусом од којих је преминуло 7.800.

Кинеска вакцина тестирана у Пакистану налази се у трећој фази клиничких испитивања, последњој на људима, пре могућег одобрења.

Бета/Нова

Промо

Bg

Најчитаније