понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

(ВИДЕО) Блатоиди поново виде „линч, силовање и насиље“: случај човека који је легао на улицу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Без обзира што видео снимци са суботњих протеста доказују другачије, штампа наставља са тврдњама да је у суботу на протестима „1 од 5 милиона“ претучен један човек. Тако Курир тврди да су шездесетогодишњаку Љубиши Гојковићу констатоване лакше телесне повреде након што су га демонстранти претукли у суботу на протестима у Београду. Он то и сам тврди, најављујући и кривичне пријаве. Из Хитне помоћи, међутим, наводе да немају податке да је неко потражио медицинску помоћ након тог догађаја. Сумње да се сукоб догодио изазивају снимци са лица места на којима се види да човек лежи на улици и одбија да устане док му редари прилазе и нуде помоћ.

 На снимку Телевизије Шабац се види и како га организатори протеста подижу, али се он поново враћа на земљу.

 

Такође, на другом снимку који је објаво Н1, чује се како Гојковић говори да је добро, да не жели Хитну помоћ те да брани Србију лежањем на улици.

У прилично живописном одговору Куриру, наводно претучени Гојковић каже да га је неко ударио у десно око након што их је питао зашто блокирају град.

„Мало сам се заштитио руком, други крене у леву руку. Нисам ни ја мачји кашаљ. Паднем и кажем: „Живела Србија, живео Вучић, где су вам програми?“.

Гојковић тврди да је потражио и медицинску помоћ. Ипак, у хитној помоћи за Раскрикавање наводе да немају податке о томе да ли је некоме указана помоћ након суботњих протеста, а то су јуче потврдили и за Факе неwс трагач.

Информер такође тврди да је Гојковић жртва, односно да су демонстранти физички насрнули на њега. Тврде да „Дивљаци желе рат“ и наводе да су на протестима у Београду „ђиласовци дивљачки рушил и чупали саобраћајне знаке и заштитне грађевинске ограде на Тргу Републике“.

Међутим, као и данима раније, група грађана на челу са неколико опозиционих лидера, односила је заштитне ограде и знакове за градилиште из Коларчеве улице до других институција у граду као знак протеста због радова који трају у центру Београда, а за које сматрају да ће учинити неусловним живот станара у том делу града.

 

Ало тврди да је опозиција од центра Београда направила ратни Бејрут те да ником није јасно зашто су „ђиласовци демолирали свој град“.

Међутим, ратног Бејрута, демолирања и рушења центра Београда судећи по недостатку полицијских интервенција није било. Весић је ипак најавио подношење кривичних пријава тврдећи да је начињена штета процењена на више десетина хиљада евра.

Подсећамо да је и током прошлогодишњих блокада путева, Информер користио готово исти наратив када су писали да су извесног Божидара Милића демонстранти претукли само зато што је питао зашто се блокирају путеви.

раскрикавање.рсГерила.рс

Промо

Bg

Најчитаније