четвртак, 21 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЖИВЕО У СТРАЋАРИ, ПА ДОШАО НА ВЛАСТ И СКУЋИО СЕ У ВИЛИ ОД 1.000 КВАДРАТА: Бивши шеф Гроцке, оптужен да је ЗАПАЛИО КУЋУ новинара, енормно се обогатио!

Оцена корисника:  4 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда неактивна
 

Симоновић као контролор кола у „Железницама“ живео је у 50 квадрата, а после шест година на функцији догурао је до виле. Сазидао кућерде ташти и ћерки, себе частио вилом на Сребрном језеру.

Драгољуб Симоновић, донедавно председник општине Гроцка, пре доласка на власт живео је у кући од око 50 квадрата, а данас, после шест година на функцији, у вили од око 1.000 квадрата.

 

Симоновић, који је водио Гроцку од 2012. до 2018, има богатство које се мери милионима евра - куће, вила на Сребрном језеру, приватна марина, стан у центру Београда. Све ово тврди новинар Жиг инфа Милан Јовановић, који је са још 52 људи послао допис надлежнима да испитају одакле овом функционеру позамашна имовина.

 

Нема шта нема

 

- Укупно имање које је Симоновић поседовао док је био контролор кола у ЈП „Железнице Србије“ са средњом школом за машинског конструктора јесте кућа од 50 м2 и нешто окућнице, а након уласка у политику он почиње вртоглаво да се богати - пише у допису надлежнима, као и:

 

- За само шест година владања Симоновићево богатство добија екстремне размере. Проширио је кућу на око 1.000 квадрата; саградио ћерки нову кућу са две гараже; у Малој Иванчи саградио ташти кућу са три гараже, поставио скупоцену ограду од кованог гвожђа, двориште поплочао каменом; саградио вилу на Сребрном језеру од око 500 квадрата; изградио сопствену марину за јахту; дошао у посед парцеле ПКБ Воћарске плантаже коју издаје у закуп ЕКО Гроцка; дошао у посед стана (води се на ћерку) у Улици кнегиње Зорке бр. 11...

 

Јовановић у разговору за Курир каже да су поменути допис послали свим институцијама - питали су како је могуће да за шест година стекне имовину која вреди милионе евра.

- И он сам (Симоновић) хвали се по Врчину да је он своје чукунунуче обезбедио и да га је баш брига ако га ухапсе. Симоновић је живео у страћари, а сад у вили од 1.000 квадрата. Има два војна џипа која је купио за лов - додаје новинар портала Жиг инфо.

Тужба за душевну бол

Одговор на питања нису добили, али тужбу од Симоновића јесу.

- О свом том Симоновићевом богатству ми смо годинама писали, сад смо само све сакупили на једно место и проследили надлежнима. Симоновић нас је због тога тужио, мене и колегу, а како је он дошао до тих папира, не знам. Због те наше петиције он је до сада подносио две кривичне пријаве, обе су одбијене, и сад иде на парницу, тужио нас је за душевну бол - каже Јовановић.

 

Иначе, Симоновић је разрешен функције у време док је био у притвору због сумње да је наредио да се управо новинару Милану Јовановићу запали кућа због критичких текстова које је писао о њему.

Прпа, бато

СИМОНОВИЋ ЋУТИ

На Симоновићев број телефона јавио се, наводно, његов генерални секретар и поручио да ће пренети поруку у вези са чим зовемо. До закључења броја Симоновић се није јавио.

Курир.рс/Катарина Благовић

 

Промо

Bg

Најчитаније