среда, 12 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Марко Бастаћ: Новац је од пријатеља из Дубаија

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Општине Стари град Марко Бастаћ, којем је царина у недељу пронашла непријављених нешто мање од 13 хиљада евра, каже за ЦИНС да је новац узео од пријатеља из Дубаија. На царини му је одузето 2.750 евра и 81 хиљада динара, а против Бастаћа ће бити поднета и прекршајна пријава.

 

На твитеру и у таблоидима недавно је одјекнула вест да је председник Општине Стари град Марко Бастаћ у недељу заустављен при повратку из Дубаија са око 13 хиљада евра које није пријавио царини. Према прописима, при уласку и изласку из земље сваки грађанин мора да пријави уколико код себе има више од десет хиљада евра.

У изјави за Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС), Бастаћ је рекао да је свестан да је направио грешку, јер је мислио да се новац пријављује само приликом изласка из земље. Он тврди да новац није ни шверцовао ни крио, а да је цариник прво прстом показао на њега, а онда почео претрес.

„Извукли су ме из реда, оборили су торбу, нашли новац, па су ме након тога скидали. Претресли су ме целог”, рекао је Бастаћ.

Цариници су пронашли 12.750 евра и 81.000 динара, а разлику у новцу који је морао да пријави, односно 2.750 евра и цео износ у динарима, су му одузели. Према писању медија, помоћник директора Управе царина Иван Рибаћ демантовао је да је Бастаћ био претресен до голе коже на аеродрому и да је малтретиран.

На питање чији је новац пренео, Бастаћ је одговорио да је „само понео новац пријатеља, који шаље пријатељу у Србији који је у животном проблему”. У Дубаи је отишао из приватних разлога, а пријатељ, ког није желео да именује, га је замолио да пренесе новац јер је хитна ситуација, „а нису људи хтели да плаћају провизију”.

Није желео да говори о којим проблемима се ради нити ко је човек којем је новац требао.

На питање како није знао да мора да пријави тај новац с обзиром на случај министра одбране Александра Вулина који је тврдио да је новац за стан добио од „тетке из Канаде”, Бастаћ је одговорио:

„Сви ме питају за Вулина. У овој земљи се толико лудила догоди да сам ја просто заборавио”.

Према његовим речима, тужилац је обавештен одмах, а уследиће и прекршајна пријава против њега.

Марко Бастаћ је од 2016. године председник Општине Стари град, а тренутно је и потпредседник странке Слободе и правде коју води Драган Ђилас.

Николија Чодановић    Цинс.рс

Најчитаније