субота, 04 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Антић: Мој улазак у политику апсолутно нема везе са Војним синдикатом

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић изјавио је да та организација "апсолутно нема везе" са његовим будућим политичким ангажманом у покрету на чијем формирању, по наводима медија, ради Демократска странка Србије.

 

Антић је у писаној изјави навео да је одлуку о политичком ангажману донео после "вишегодишњег прогона и вишемесечног размишљања зарад свог образа и образа своје породице" у којој је како је додао, "трећа генерација српских војника".

"И на то имам сва права, по Уставу и законима ове земље. Посебно после незаконитог отказа у Војсци Србије, где сам имао највише оцене, и професионалне успехе у раду. Прогањан сам јер сам оштро и одлучно штитио интересе српске војске и државе", навео је Антић, а пренео Војни синдикат Србије.

Додао је да нови покрет чији је оснивач, "не праве никакве странке већ људи и то нови и неукаљани".

"То је суштина и његова бит. Да покажемо да нас има нормалних - у комшилуку, на факултетима, у граду и на селу и да се крене у потпуну и искрену обнову земље, система и државе", навео је Антић.

Блиц је у данашњем издању пренео да ће Демократска странка Србије почетком новембра формирати нови покрет који ће окупити више локалних политичких организација, а да је медју онима који ће приступити том покрету и председник Војног синдиката Србије Новица Антић.

Бета/Н1

Најчитаније