понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вукадиновић и Шеварлић праве покрет за предстојеће изборе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Самостални посланици Ђорђе Вукадиновић и Миладин Шеварлић саопштили су да ће на предстојеће изборе изаћи организовани у групу грађана, са нестраначким кандидатима, али име тог покрета, за који сматрају да ће бити општенародни, још нису одредили.

 

Шеварлић је, на конференцији за новинаре, позвао грађане да се прикључе и за кандидате предложе "домаћине", без обзира на професију и политичко искуство, како би се уласком у Скупштину Србије начинио преокрет и она се "вратила народу".

Вукадиновић је упозорио да владасјућа већина, ако буде имала двотрећинску већину, а без праве опозиције, може изгласати шта хоће, укључујући и измену Устава или потписивање правно обавезујућег споразума са Приштином.

Због тога је, нагласио је он, потребно организовати општенартодни покрет свих оних који се не мире са независношћу Косова.

Вукадиновић је указао да нема илузија да су изборни услови равноправни, и да зато, ако буду скроз погоршани, постоји и опција одустајања од избора.

Ово је нека врста устанка грађана против партократије, констатовао је он, наглашавајући да се од дела опозиције разликују по ставу да је активна политичка борба боље решење од пасивног отпора.

Н1

Промо

Bg

Најчитаније