петак, 29 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

РИК прогласио изборну листу "Метла 2020"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је Изборну листу покрета "Метла 2020" за изборе за народне посланике који ће бити одржани 21. јуна 2020. године.

 

Изборна листа Покрета "Метла 2020" проглашена је дан касније него што је поднета, зато што је у међувремену тражено још најмање 128 недостајућих правно ваљаних изјава бирача, чији је недостатак утврђен на синоћној седници РИК-а.

Нових 128 потписа бирача требало је доставити најкасније 48 сати од достављања тог закључка.

У образложењу одлуке о проглашењу листе наведено је да је је Покрет "Метла 2020" недостајуће потписе подршке предао данас у 13.05 сати, чиме су се стекли услови за проглашење листе.

Утврђено је и да ће чланови проширеног састава РИК-а из Покрета "Метла 2020" бити Борис Кошћал, као члан, и Зорица Симоновић, као заменик члана.

РИК је као "недопуштен" одбацио приговор Владимира Гвозденовића из Шапца, који се односио на Одлуку о изменама и допунама упутства за спровођење избора за народне посланике.

Приговор, који је одбачен, је садржао оцену да је измене и допуне донела Народна скупштина која је распуштена а да су њима угрожена права оних који су прикупљали потписе за учешће на изборима пре проглашења ванредног стања због епидемије коронавируса.

Бета/Н1

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније