уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Бошко Обрадовић изнео захтеве за прекид штрајка глађу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Петог дана штрајка глађу Бошка Обрадовића, председника Српског покрета Двери, коме се пре три дана прикључио и Иван Костић, потпредседник покрета, на конференцији за новинаре прочитани су њихови обједињени захтеви.

 

Како наводе Двери, да би се створила нормална и демократска атмосфера у друштву Обрадовић и Костић захтевају поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије, неселективан рад тужилаштва и судова, заштиту епархија СПЦ и православних верника у Црној Гори, ослобођење медија, као и одлагање избора и стварање услова за слободне и поштене изборе.

Како наводи Информативна служба Двери, Бошко Обрадовић је образложио све захтеве, наглашавајући да су МУП и тужилаштво на притисак СНС-а покренули кривичне пријаве против чланова Двери како би формално пружили могућност посланику СНС Александру Мартиновићу да прекине свој контраштрајк глађу, који свакако није ни био из идеолошких разлога.

Обрадовић сматра да уколико власт поштује Устав Србије, сви захтеви могу бити испуњени за мање од сат времена.

Образлажући захтев за ослобођење медија, Бошко Обрадовић је захатевао да му се омогући гостовање на јавном сервису РТС 1 уживо у трајању од 60 минута, како би могао да објасни све своје поступке и пошаље поруке што му није било омогућено протекле четири године.

Данас Онлине

Промо

Bg

Најчитаније