среда, 23 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ђукановић у сукобу интереса: Одсад ће и он бирати судије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За председника Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу изабран је посланик СНС Владимир Ðукановић. Он је самим тим аутоматски постао и члан Високог савета судства, као и Државног већа тужилаца. Ова одлука изазвала је оштре реакције дела опозиције и домаће јавности на друштвеним мрежама.

 “Владимир Ђукановић изабран је за председника Одбора за правосуђе и по функцији ће бити члан Високог савета судства и бирати судије. Ђука бира судије. Ђука”, написао је на Твитеру Стефан Јовановић, функционер Народне странке.

 

Ђукановић је, према мишљењу оних који су ову вест коментарисали, награђен значајном функцијом за заслуге које има у одбрани брата председника Србије Андреја Вучића, у случају “Јовањица”.

 

Стручнији део јавности види сукоб интереса у именовању Владимира Ђукановића за председника Одобра за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

С обзиром на то да је Ђукановић адвокат по професији, поставља се оправдано питање, како може да се и даље бави адвокатуром и брани интересе својих клијената, а да с друге стране утиче на избор судија.

Перо Јововић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније