петак, 24 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нови министри преузели дужност, Вулину сабља од Стефановића

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након синоћњег избора Владе у Скупштини Србије, нови министри данас преузимају своје дужности. Нова Влада данас је одржала и прву седницу.

 Јутрос су Засписник о примопредаји дужности потписали министри Небојша Стефановић и Александар Вулин, који су се ротирали на позицијама минстара унутрашњих послова и одбране.

Министар Стефановић уручио је официрску сабљу министру Вулину, који му је пожелео успех на новој дужности.

Упросторијама Министарства културе и информисања данас је извршена примопредаја функције министра културе и информисања између Владана Вукосављевића и Маје Гојковић, која је на министрску позицију дошла са чела највишег законодавног тела.

Марија Обрадовић преузела је дужност министра државне управе и локалне самоуправе од Бранка Ружића.

А Ружић се нашао на челу Министарства просвете, науке и технолошког развоја преузимајући дужност од Младена Шарчевића.

Примопредају дужности обавили су данас и одлазећи министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван и нова ресорна министарка Ирена Вујовић.

"Посао у ресору заштите животне средине обављаћу часно, одговорно и посвећено, као што сам обављала и дужности које су ми до сада биле поверене. Очекује нас велики посао, морамо да радимо више него икада пре, како бисмо остварили циљеве које је поставила председница Владе Ана Брнабић. Верујем да ћемо успети у томе и да ће грађани врло брзо моћи да виде резултате нашег рада", поручила је Вујовићева.

Новоименована министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић преузела је дужност од Зорана Ђорђавића који јој је предао извештај о раду у претходне три године и четири месеца свог мандата као и извештај ДРИ, саопштено је из овог министарства.

Новоизабрана министарка привреде Анђелка Атанасковић преузела је данас дужност од досадашњег министра Горана Кнежевића, након чега је поручила да ће наставити да ради на даљем економском јачању земље и подизању животног стандарда грађана.

Нова министарка правде Маја Поповић преузела је данас дужност од досадашње министарке Неле Кубуровић Кисић.

Досадашњи министри Синиша Мали, Бранислав Недимовић, Јадранка Јоксимовић, Златибор Лончар и Вања Удовичић наставиће да воде ресоре на чијем челу су до сада били.

Влада Србије одржала је данас прву седницу у новом саставу и за генералног секретара именовала Новака Недића.

Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније