понедељак, 18 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Вучић: Панићу бих одговорио брутално да нисам председник државе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Србије Александар Вучић оценио је да је здравствени систем у тешкој ситуацији због сталног раста броја новоинфицираних коронавирусом али и додао да тај систем "сваког дана расте и рађа нове хероје".

 Упитан да прокоментарише изјаву председника Синдиката лекара и фамацеута Радета Панића да је здравствени систем Србије "пукао", Вучић је рекао да би одговорио "брутално" да није председник државе.

"Овако ћу само рећи да је то срамота. Наш здравствени систем је у тешкој ситуацији, али напредује сваког дана, расте, рађа хероје и јунаке праве", казао је Вучић у Нишу где је присуствовао приказу тенкова које је Русија донирала Војсци Србије.

Упитан да ли организовање таквих догађаја којима присуствује велики број званица и новинара представља кршење мера за сузбијање епидемије, Вучић је рекао да не разуме питање.

"Овде сви носе маске, нико је није скидао а између нас је шест или седам метара удаљености. Ако сте тако забринути, што сте дошли", рекао је Вучић на питање новинара телевизије Н1.

Поновио је да не може да буде исти број заражених у Србији и земљама окружења које по његовим речима, тестирају знатно мањи број грађана.

"Огроман новац држава улаже да тестирамо велики број људи. Мене интересује колико је људи преминуло и колико смо живота спасили а не колико имамо формално заражених. Волео бих да данас можемо да тестирамо 30-40.000 људи", казао је председник Србије.

Наводећи да је поносан на лекаре у Србији и оне који се боре против епидемије, Вучић је оценио да постоје и "они који у корони виде своју политичку шансу".

"Ми у корони видимо непријатеља", казао је Вучић и најавио да се држава бори да буде медју првима који ће набавити вакцину само кад је како је рекао, "тај неко региструје у својој земљи".

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније