уторак, 02 март 2021

Спорт

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Драган Стојковић Пикси биће нови селектор Србије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Нестала је и последња дилема – Драган Стојковић Пикси биће селектор Србије.

 

Легендарни фудбалер потврдио је јутрос да ће преузети кормило државног тима и предводити „орлове“ на путу ка Мондијалу у Катару. Потврдна информација стигла је и од Марка Пантелића, заменика председника Фудбалског савеза Србије.

„Договор је постигнут, Драган Стојковић је нови селектор репрезентације Србије. Остало је да се прецизира још неколико техничких ствари. Више о свему причаћемо на конференцији за медије и промоцији следеће недеље”, рекао је Пантелић Тањугу.

Није тајна, Пикси је са Славишом Кокезом, председником Фудбалског савеза Србије недавно постигао начелан договор о преузимању бриге о српском државном тиму. Недостајао је раскид уговора са кинеским суперлигашем Гвангџу РиФ, али Стојковић је пружио чврсте гаранције да ће и последња препрека анулирана. Традиционални новогодишњи празници успорили су коначно „да“, ФСС сходно уверавањима будућег селектора није ни размишљао о другом решењу и у суботу је стигла дефинитивна потврда.

Пикси је био жеља и са највишег, државног, нивоа. Упркос скоро тромесечној неизвесности, са појединим размимоилажењима, председник ФСС, Славиша Кокеза, успео је да реши круцијално питање и скине горућу тему са дневног реда. Подсетимо, Србија је последња од учесника квалификација за Мондијал у Катару добила селектора.

Доласком једног од највећих фудбалера на клупу, као тренера ангажованог у Кини и Јапану, извесна је и серија промена унутар стручног штаба и спортског сектора. Са Пиксијем, у Фудбалски савез Србије, доћи ће Стеван Дика Стојановић, највероватније и Братислав Живковић, Марко Перовић, Жарко Ђуровић и Александар Коцић.

Спортклуб/Н1

Промо

Bg

Најчитаније